Davutoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' tepkisi: Milletin milyar dolarları kayıt dışı kasaya akacak!

Tekirdağ'da partililerle buluşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, büyük tepki toplayan Kanal İstanbul Projesi üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirdi: Kanal İstanbul'da verecekleri inşaat ihalelerinde aynen kimsenin geçmediği k?

Güncel 25.08.2020 19:52:27 0
Davutoğlu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Tekirdağ 1. Olağan Kongresi'nde konuştu. 

Davutoğlu, büyük tepki toplayan Kanal İstanbul üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirdi, 'Kanal İstanbul'da verecekleri inşaat ihalelerinde aynen kimsenin geçmediği köprülere gömülen milyarlar gibi bu milletin milyar dolarları gömülsün ve bu iktidarın kayıt dışı kasasına aksın diye yapacaklar. İnsanda azıcık utanma olur' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Evliya Çelebi 'Anadolu Yörükleri’nin Rumeli’ye ilk geçtiği yer' der ya, işte Tekirdağ bir ilkin, bir yürüyüşe başlamanın, bir yola çıkmanın, arkaya bakmadan ufka ilerlemenin adıdır bizim için. Üç Kemallerin yani Vatan şairimiz Namık Kemal’in, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in ve Rumeli ruhunun şairi Yahya Kemal’in mücadeleleri ile özdeşleşen aziz Tekirdağ’ı saygıyla selamlıyorum.

Siyasi parti kuramazlar dediler. Hep birlikte kurduk. Ayakta kalamazlar dediler. Ayakta kalmak ne kelime her gittiğimiz yerde her geçen gün büyüyen bir heyecanla yürümekle kalmıyor, koşuyoruz. Teşkilatlanamazlar dediler. İşte Tekirdağ bu iddialara güçlü cevap.

'ONLAR SİZİN SOFRANIZA OTURMAZ...'

Onlar sizin sofranıza oturmaz, onlar izole mekanlarda, para babalarıyla devletin yani bizim sizin kesenizden verdikleri garantilerle daha çok nasıl kazanırım pazarlığını yaparlar. Bunları görmenin, yakalamanın bir yolunu daha söyleyeyim size. Kameralar neredeyse, besleme basının mikrofonları nereye doğrultuldu ise hemen bulursunuz vatandaştan halktan kaçanları. Pazar yerine uğrayanı var mı sanayicinin tezgahının başına giden var mı? Yok!

'GERÇEK REZERVİ ŞEFFAFLIK İÇİNDE HAZIRLAYIN'

Öncelikle bu konu ile ilgili haber kamuoyuna yansıtılırken 800 milyar metreküp rezerv olduğu belirtilmiş ama resmi açıklamada 320 milyar metreküp rezervin olduğu ortaya çıkmıştır. Gerçek rezerv konusunda bilgileri bilimsel bir şeffaflık içinde açıklayın.

Karadan 700 km uzaklıkta ve 2000 metre derinlikte bir alanda çalışmanın zorluğu ve şu ana kadar Rusya dahil Karadeniz’de böyle bir çalışmanın yapılmamış olması da gözönünde bulundurularak gerçekçi bir üretim planlamasına sahip misiniz?

'DALKAVUKLAR 'SEVİNÇ REÇETESİ' TUTUYOR'

Biz sevinirken, abartılı bir organizasyonla Cuma günü bütün televizyonlar Karadeniz’e döndü. Algıya, günü kurtarmaya ve en üzücüsü ekonomimizi batıran bir bakanı kurtarmaya ve onu iktidar partisinin liderliğine hazırlamaya ayarlanmış bir program gerçekleştirildi. Neredeyse Cumhurbaşkanının bir eş başkanı gibi bir Hazine ve Maliye Bakanı var.

Kuzey Kore’de devlet başkanının bulunduğu yerlerde insanların ne kadar kendilerinden geçerek alkışladıklarını sevinçten göz yaşları döktüğünü görmüşsünüzdür. Eğer yeteri kadar sevinmezseniz, sevinirken ve kutlarken kendinizden geçmezseniz hesaba çekilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı’nın dalkavukları da kim ne kadar sevindi çetelesi tutuyor. Sizin başka işiniz yok mu? Bu ülkede ekonomi dibe vururken neredesiniz?

'İNSANDA AZICIK UTANMA OLUR'

İnsanlar açlıktan kıvranırken, çocuğunun yüzüne bakamazken neredesiniz? Hiçbiriniz yoksunuz. Ama iktidar bir şey yapınca hepsi, başta sözüm ona çakma amiral gemisinin çakma kaptanları olmak üzere hepiniz bir alkışlama krizine girmiş durumdasınız.

Kanal İstanbul'u ne için yapacaklar? Daha önce onların sözlerine itimat edip Kanal İstanbul bölgesinden arazi toplayanlar için yapacaklar. Kendilerinin ve yakınlarının topladığı araziler değer kazansın, rant zengini olsunlar diye yapacaklar.

Kanal İstanbul'da verecekleri inşaat ihalelerinde aynen kimsenin geçmediği köprülere gömülen milyarlar gibi bu milletin milyar dolarları gömülsün ve bu iktidarın kayıt dışı kasasına aksın diye yapacaklar. İnsanda azıcık utanma olur.'


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °