Halk Bankası tarafından gelirlerine el konulan, sonrasında da kurucu vakfı Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanan ve bir süre sonra YÖK kararıyla kapatılan ve Marmara Üniversitesi'ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin öğrencileri, kendilerine yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi.
Üniversitenin öğrencilerinin kurduğu 'Şehir Hepimizin' platformu sosyal medyadan, gittikleri okullarda baskıya ve ayrımcılığa uğradıklarını açıkladı.
Öğretim görevlilerinin dahi ayrıştırıcı söylemlerde bulunduğunu söylenen açıklamada yaşanılan sıkıntılar anlatıldı. Platformun açıklaması şöyle:
'AYRIMCILIK VE ZORBALIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ'
'Bizler irademiz dışında üniversitesine kayyum atanan, üniversitesi kapatılan ve değiştirilen öğrenciler olarak şimdi de girdiğimiz her derste hem öğrenci arkadaşlarımız hem de akademik kadro tarafından ayrımcılık ve zorbalıkla karşı karşıya bırakılıyoruz.
Girdiğimiz her derste ayrıştırıcı söylemlere maruz kalmaktan bıktık! Böyle söylemlerde bulunan öğrenci arkadaşlarımıza sürecin ne karar ne de uygulama mekanizmasında bulunmadığımızı hatırlatıyor, mağdurun suçlu görülmesinin adaletsizliğini anlamalarını bekliyoruz.
'ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ BİLE AYRIŞTIRICI SÖYLEMDE BULUNUYOR'
Öğretim görevlilerinin bile ayrıştırıcı söylemlerde bulunduğu bir ortamda öğrencilerin farklı bir tavır takınmalarını beklemeyi mantıksız buluyor, önce öğretim görevlilerinin akademik ahlakı uygulamalarını talep ediyor ve YÖK disiplin yönetmeliğinin hatırlatıyoruz.
Üniversitenize kayyum atanınca düzelecek denildi, düzelmedi. Üniversiteniz kapatılacak, Marmara’da ‘huzurlu’ bir eğitim alacaksınız denildi, olmadı. Rektörlük gereken tedbirleri almadığı ve öğretim görevlileri öğrencileri doğru yönlendirmediği sürece mağduriyet devam edecektir...
Tüm olumsuzluklara rağmen bizlere anlayışlı davranan, yardımcı olmaya çalışan tüm öğrenci dostlarımıza, öğretim üyelerimize ve idari çalışanlarımıza da teşekkür ederiz. Bu davranışların ayrımcılığı körükleyenlere de sirayet etmesini dileriz.'