Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi ile ilgili ihalede, İBB'nin yaptığı temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bozup iha

Güncel 26.10.2020 14:47:14 0
Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

Danıştay, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması amacıyla kiraya verilmesi ile ilgili düzenlenen ihalede, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bozup ihaleyi iptal etti.

'YARIŞMA ŞARTLARINI İHLAL EDEN DÜZENLEME'

Kararda 'İBB'nin ortak girişim tarafından ihaleye teklif verilmesi hâlinde, her bir ortak tarafından 4 milyon TL tutarında iş deneyim belgesi (ihaleye teklif veren ortak girişim dört şirketten oluştuğundan toplam 16 milyon TL iş deneyim belgesi) istenilmesinin rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlAl eden bir düzenleme olduğu sonucuna varıldığı' vurgulandı.

'HUKUKİ İSABET YOK'

Danıştay kararında 'Davacı şirketlerin oluşturduğu ortak girişim tarafından verilen teklifin, bu şartı sağlamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması üzerine ihalede, geçerli tek teklifin kaldığı ve ihalenin de tek teklif üzerinden sonuçlandırıldığı görülmüştür. Bu itibarla, dava konusu ihalede hukuka uygunluk, davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır' denildi.

Kararın ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun da Twitter'dan açıklama yaptı. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °