Davutoğlu’ndan yeni bir Zarrab çıkışı! New York mahkemelerinde Türkiye’ye ihanet etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün gece katıldığı TV5 yayınında Muhammed Vefa, Bünyamin Güler ve Mustafa Yılmaz’ın konuğu oldu.

Güncel 11.11.2020 16:49:18 0
Davutoğlu’ndan yeni bir Zarrab çıkışı! New York mahkemelerinde Türkiye’ye ihanet etti

Reza Zarrab konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri, davanın ABD’ye bırakılarak Türkiye’ye ihanet etmesine yol açıldığını söyledi. Zarrab’ı hain olarak niteleyen Davutoğlu, Türkiye aleyhine ifade verdiği için serbest bırakıldığını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, Reza Zarrab’ın yargılanma sürecine ilişkin şunları söyledi:

Olası bir darbe teşebbüsünde yine Cumhurbaşkanının yanında dururum!

17-25 Aralık konusunda ben çok net bir şekilde hükümet darbesidir dedim ve Sayın Cumhurbaşkanının yanında durdum. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımıza herhangi bir darbe teşebbüsü olursa kimsenin zihninde tek bir tereddüt olmasın. Benim yerim onun yanıdır. Bir darbe teşebbüsünde… Yarın başka birisi olsa siyaseten de çok farklı düşüncelere sahip, Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyorsa, ona dönük bir darbe teşebbüsünde kim bulunursa benim yanım Cumhurbaşkanının makamının yanıdır. Ama ısrarla o zaman da söyledim: Bütün bu dava, özellikle Reza Zarrab davası, Türkiye’de sürmeli dedim. Bu dava Türkiye’de açılmalı dedim. Bu davayla ilgili bütün dosyalar Türkiye’de kalmalı, eğer bu dava uluslararasılaşırsa Türkiye’nin menfaatleri zedelenir dedim.

Reza Zarrab denilen o hain, o sahtekar!

Sayın Cumhurbaşkanının kendi kurduğu komisyon bu konularda aldığı kararlar, meclisteki… Onun için ısrarla bun yapın dedim. Şimdi ne oldu? Şimdi, Zarrab davası, o zaman Sayın Cumhurbaşkanının da arkasında durduğu ve ‘hayırsever’ diye takdim ettiği Zarrab, New York mahkemelerinde Türkiye’ye ihanet etti ve Türkiye aleyhinde ifadede bulunduğu için serbest bırakıldı. Şimdi o dava orada sürüyor. Allah aşkına neler kaybettik bir kere düşünün bakalım. Bu dava Ankara’da görülseydi ve bu davada Reza Zarrab denilen o hain, o sahtekar ve Türkiye’yi ilzam eden bu dosyaların birikmesine sebep olan o adam… ‘Hain’ diyorum, Çünkü Türkiye aleyhine ifade verdiği için serbest kaldı. Yoksa çıkarmazlardı onu oradan ve Türkiye’deki yöneticiler aleyhine ifade verdiği için çıkabildi, işbirliği yaptı tabir-i caizse. Peki, o zaman devlet olarak bizi, kamu bankası olarak Halkbankasını, tek tek devlet adamlarını, şahısları belki… İlzam eden -çünkü o dosyalarda isimler de var- böyle bir dosyayı niye Amerikan Mahkemelerinin eline bırakıldı? Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemeleri buna baksaydı ve kim suçluysa burada cezalandırılsaydı bu duruma düşülür müydü? Bu müzakere konusu edilir miydi?


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °