Ali Babacan: Biz batarsak ülke de batsın diye tehdit ediyorlar

DEVA Partisi lideri Babacan partisinin Ağrı İl Kongresi'nde konuştu. İmamoğlu hakkında başlatılan Kanal İstanbul incelemesine sert tepki gösteren Babacan "Devlet projesi diye bir şey uydurdular. Eleştirilemezmiş. Türkiye bir kişi

Güncel 17.11.2020 14:01:23 0
Ali Babacan: Biz batarsak ülke de batsın diye tehdit ediyorlar

Ali Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

* Biz söylüyorduk. Uyarıyorduk. Şimdi reform açıklıyorlar. Yapamadıklarını kabul ettiler. Hazine ve Maliye'den sorumlu bakan sosyal medyadan istifa etti. O gün bugündür ortada yok. 

* Bu süreçte Hazine'nin iç ve dış borç toplamı 1 trilyon 860 milyara çıktı. 

BİZ BATACAKSAK, ÜLKE DE BATSIN DİYE TEHDİT EDİYORLAR

* Biz batacaksak ülke de batsın diye tehdit ediyorlar. Gözleri arkada kalmasın bu milletin çalışkan ve fedakar kadroları bu ülkeyi en layık olduğu şekilde yönetirler.

* Edirne’den Ağrı’ya, Çorum’dan Diyarbakır’a, Sakarya’dan Van’a her gittiğimiz yerde insanlar bize aynı şeyi söylüyor: “Bu çaresizlikten, bu yoksulluktan, bu beceriksizliklerden bizi kurtarın'

* İktidardaki partinin gençlik kolları, Sakarya’da esnafa siftah parası diye 1 Lira dağıtıyor. Halkımızı aç bıraktıkları yetmedi, halkımıza bir de dilenci muamelesi yapıyorlar.

* Memlekette işsizlik almış başını gitmiş. Ben Dışişleri'ne bakarken işsizlik yüzde 9'lardan 14'lere çıktı. Sonra gel ekonomi kötü toparla dediler. Ekibi toparladık, kimseyi de karıştırmadık açıkçası. İşsizlik 5 puan aşağıya çektik. Yüzde 8-9'a indirdik. 

HALA BİNA DİKİYORLAR

* Buraya gelirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nin binasını gördüm. Gençler iş ararken onlar propaganda için bina dikiyorlar. Ağrı'yı yoksulluğa terk ettiniz. Size oy veren milleti yoksulluğa terk ediyorsunuz. 

* Biz batarsak ülke de batar” diyerek insanları korkutmaya mı çalışıyorlar? Yoksa “Biz batacaksak ülke de batsın” diyerek vatandaşlarımızı tehdit mi ediyorlar?

Merak etmesinler, DEVA Partisi‘nin genç kadroları ülkemizi en iyi şekilde yönetecek.

* Son günlerde bakın, “Artık her şeye yeniden başlayacağız” diyorlar. İnsan hakları önemliymiş! Yeni mi hatırlıyorsunuz? Hukukun önemini yeni mi hatırlıyorsunuz?

KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI

* 'Devlet projesi' diye bir şey uydurdular... Kanal İstanbul için. Neymiş, devlet projesiymiş. O projenin yapılacağı ilin belediye başkanı bunu eleştiremezmiş. Tabi ki eleştireceğiz. Türkiye tek bir kişiden büyüktür. Bu devlet millet için vardır. Bu millet size devleti emanet etti. Oturup tartışacaksınız, bu projenin etki analizini yapacaksınız. 'Ben istiyorum olacak' olmaz. Bu devlet bir tek partinin devleti olamaz. Olamaz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu devlet milletin. Bu devlet hepimizin. 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °