Gelecek Partisi: Kadına yönelik şiddeti engelleme konusunda atılacak tüm adımlarda yer almaya hazırız

Güncel 25.11.2020 16:40:38 0
Gelecek Partisi: Kadına yönelik şiddeti engelleme konusunda atılacak tüm adımlarda yer almaya hazırız

Gelecek Partisi, , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında bir videolu mesaj yayımladı. Kadına yönelik şiddet konusundaki adımları atma noktasında hükümetin yetersiz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, Gelecek Partisi olarak her türlü çalışmada öncü olmaya hazırız mesajı verildi.

Partinin Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başer, şu ifadeleri kullandı:

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle bir aradayız. Her gün ne yazık ki kadına yönelik şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanlarımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız. Kadına şiddet hemen yanı başımızda.

Gelecek Partisi olarak biz de yakın zamanda, 11 Ekim’de Çatalca’dan acı bir haber aldık. Partimize gönül veren Gül Gülüm’ün acı haberiyle sarsıldık. 25 yaşında, başarılı bir kadındı. Ne yazık ki eşi tarafından öldürüldü. Taziyeye gittiğimizde annesinden öğrendik ki Gül, eşinin öldürmesinden korktuğu için tam 17 kez kolluk kuvvetlerine başvurmuş, “ölmeme müsade etmeyin” diye yalvarmış. Gül’ü kaybettiğimiz günlerde, Türkiye’de kadın cinayetlerini engellemeye çalışan “İstanbul Sözleşmesi”nin uygulamadan kaldırılması gerektiği konuşulup tartışılıyordu. Şiddete maruz kalan kadınların hemen koruma altına alınması temel meselemiz olmadı, olamıyor.

2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391. Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalıyor. Yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe, toplumu bilinçlendirmedikçe kadınların özgürlükleri, yaşam hakları ellerinden alınmaya devam edecek.

Biz Gelecek Partisi olarak kadına yönelik şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °