Gelecek Partisi’nden hükümete SMA tepkisi!

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının tedavisinde kullanılan ilacın ödenmemesini protesto etmek için Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu önünde birleşen aileler eylem düzenledi.

Güncel 16.12.2020 13:21:27 0
Gelecek Partisi’nden hükümete SMA tepkisi!

Eyleme Gelecek Partisi Aile ve Sosyal Politikalar İzleme Kurulu Başkanı Av. Seren Yıldız Öztürk, Gelecek Partisi Ankara Kadın Kolları Başkanı Nimet Bolluk ve beraberindeki heyet katılarak acılı ailelerin sesini büyütme sözü verdi.

Hasta yakınları ile görüşen Öztürk, “Duyar duymaz geldik, yanınızda olduğumuzu desteğimizi bildirmek için buradayız. Bu ilacın temin edilmesi sürecini çok da yakından takip ediyoruz. Yüzde 1 değil, binde 1 bile ihtimal olsa o ilacın bu çocuklara mutlaka temin edilmesi gerekiyor. Kendi evlatları için bu ilaç ayda olsa muhtemelen çift şeritli yol yapıp getirirler, temin ederler. Binde bir ihtimal bile olsa bu ilacın bu evlatlara temin edilmesi lazım. Devletin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bizler sizlerin yanındayız her zaman da desteğimizi bildireceğiz. Bu çocukların bir şekilde kampanyalarla da olsa ilaçlarını temin ederek yaşam hakkına diğer çocuklar ve bebekler gibi kavuşması gerekiyor” dedi.

Cuma gününe kadar sabah saat 8 ile akşam saat 8 arasında Ankara Sağlık Bakanlığının önünde nöbet tutmaya devam edecek ailelere Gelecek Partisi heyeti destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

kaynak: haber merkezi


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °