Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik’ten asgari ücret tepkisi: Ne ekonomi biliyorlar ne de vicdan!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik bugün açıklanan asgari ücret sonrası çok sert çıktı

Güncel 28.12.2020 21:15:23 0
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik’ten asgari ücret tepkisi: Ne ekonomi biliyorlar ne de vicdan!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin, brüt 3.577 Lira  50 kuruş, net 2.825 Lira 90 kuruş olarak belirlendiğini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un basın toplantısıyla açıkladı.

Konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik:

Yine bir akıl tutulması yine kendi sanal dünyalarında yaşadıklarını gösteren bir kararla karşımıza çıktılar.
Ne Ekonomi Biliyorlar Ne De Matematik!

Özellikle 2018 Haziran ayından itibaren kötü yönetilen ekonominin yol açtığı sıkıntıları 82 milyon hep beraber yaşarken saray ve çevresi, mutlu bir azınlık olarak hayaller dünyasında oldukça keyifliler sanırım.

Aldıkları hemen hemen tüm kararlar ekonominin ve iktisadi kalkınmanın önüne taş koyarken, son bir yılda en az %65’ler seviyesinde enflasyon ile vatandaşın temel gıda maddelerine ulaşması dahi neredeyse mümkün olmamaya başlamışken zatın biri çıkıp “kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir” deme cesareti gösterebiliyor. 2.825 Lira hangi matematiğin sonucu merak ediyorum. Yoksa yine sahte, hatırlı diplomalar mı var?

2020 yılına berbat ekonomik verilerle girmişken tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisine bağlı kötüleşen ve daralan ekonomi karşısında anlamlı hiçbir hamle yapamayan, kendi vatandaşını, esnafını, işçisini, memurunu, emeklisini yalnız bırakan hükümet bu asgari ücret kararı ile milyonlarca asgari ücretli ve ailesini adeta gözden çıkarmış ve bu işi artık beceremediğini imza ile kabul etmiş olmaktadır.

Hükümete çağrımız şudur:
Bu işi beceremiyorsunuz.  En üst noktaya geldiniz, zirvede bırakın ve derhal erken seçim kararı alın.


Çarşamba 39.3 ° / 27.8 °
Perşembe 40.8 ° / 28.2 °
Cuma 39.2 ° / 27.3 °