Karamollaoğlu: Anayasa değişikliğindeki amaç gündemi değiştirmek

Yeni Anayasa değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, bu değişiklik açıklamasını, sadece gündemi değiştirmeye yönelik yapılan bir çaba olarak gördüklerini söyledi.

Güncel 3.02.2021 14:11:25 0
Karamollaoğlu: Anayasa değişikliğindeki amaç gündemi değiştirmek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ekonomik ve siyasi sorunlara değinen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'yeni anayasa değişikliği'nin, gündemi değiştirmek için ortaya atıldığını söyledi.

İktidarın, Doğu Türkistan ve Arakanlı Müslümanlar'a yapılan zulümlere sessiz kaldığını belirten Karamollaoğlu, 'Şimdiki iktidardaki arkadaşlara bakıyorum da dizimizi dövmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.' diye konuştu.

Türkiye’de tarımın bitirildiğini belirten Karamollaoğlu, çiftçinin perişan halde olduğunu, banka borçları nedeniyle haciz geldiğini söyledi.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle;

'Hükümet, Doğu Türkistan ve Myanmar Müslümanları'na yapılan zulümlere ne yazık ki sessiz kalmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanını Müslüman coğrafyalardaki zulümlere karşı aleni bir tavır almaya davet ediyoruz.

Şimdiki iktidardaki arkadaşlara bakıyorum da dizimizi dövmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Ekonomik sorunlar, adalet problemleri, eğitim, işsizlik gibi konular beklerken bir anda yeni anayasa meselesi ortaya çıkarıldı. Bu değişiklik açıklamasını, sadece gündemi değiştirmeye yönelik yapılan bir açıklama olarak görüyoruz.

Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var.

Türkiye'nin liyakatsız atamalarından dolayı problemleri var.

ÇİFTÇİLERE HACİZ GELİYOR, ELİNDEKİ TRAKTÖR ALINIYOR

Çiftçimiz şuan perişan durumda. borçlarını ödeyemiyor. Çiftçimizin kamu bankalarına 89 milyar lira, toplamda 121 milyar lira borcu var. Şuanda maalesef çiftçilere haciz geliyor, elindeki traktör alınıyor.

Türkiye’de tarım bitirildi, çiftçimiz perişan edildi. Betona, asfalta, demire harcıyorsunuz ama çiftçimize vadedilen parayı vermiyorsunuz. 

İktidara sesleniyorum; çiftçimizin birikmiş faiz borçlarını silin, geriye kalan borçlarını da taksite bağlayın ki çiftçimiz ayağa kalksın ve üretim artsın.

Dünyanın hiçbir yerinde iletişimle ilgili bir kurum gıda satışı yapmayı üstlenmemiştir. Bunu yaparken bile bakkalda yağın daha ucuz olduğunu göremiyorlar!

2020 yılında yapılan ihracat, 169 milyar 482 milyon dolar iken ithalat, 219 milyar 397 milyon dolar olarak karşımıza çıkmaktadır2019 yılında 29 milyar 512 milyon dolar olan dış ticaret açığımız,
2020'de 49 milyar 915 milyon dolara yükselmiştir

Hükümet, ülke genelinde turizme öncelik tanırken Van’da sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle turizm kaynaklı ticari hayat sekteye uğramış durumdadır! Gerekli tedbirleri alarak yolcu giriş çıkışları başlatılmalı, Van ilimize sahip çıkılmalıdır.'


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °