RTÜK kaynak yaratmak için arsa satışına başladı

Daha önce gelirleriyle Hazine’ye kaynak aktarabilen RTÜK, son üç yılda bütçeden 155 milyon lira almasına rağmen arsasını satışa çıkarır hale düştü.

Güncel 4.02.2021 09:48:21 0
RTÜK kaynak yaratmak için arsa satışına başladı

Yakın zamana kadar Hazine’ye gelir aktarabilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), arsasını ihale yöntemiyle satan bir kurum haline geldi. RTÜK’ün Adana şehir merkezindeki 3 bin 365 metrekare arsası, 27 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. İhale tarihi 9 Mart olarak belirlenirken kurumun düştüğü durum tepkiye neden oldu.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı, 25 yıldır devletin kasasına para koyan kurumun, gelinen noktada bütçesi yetmeyen, genel bütçeden pay alan ve o da yetmeyince arsasını satışa çıkaran bir kuruma dönüştüğünün altını çizdi. Taşcı, “Ekonomi tıkırındaysa, bugüne kadar devlete para kazandıran, Hazine’ye para koyan RTÜK, nasıl oluyor da kaynak yaratmak için arsasını satışa çıkartacak noktaya geliyor? Sorumluların buna yanıt vermesi gerekiyor” dedi.

3 YILDA 155 MİLYON LİRA YETMEDİ

Satış kararının utanç verici olduğunu dile getiren Taşcı, şunları söyledi:

“Satmak çözüm değil. Asıl RTÜK stratejik, hesabını bilen, harcamalarını buna göre yapan bir kuruma dönüşmeli. O zaman arsa satışına gereksinimi kalmayacaktır. RTÜK, 2019 yılında 40 milyon, 2020 yılında 50 milyon, 2021 yılında da 65 milyon olmak üzere 3 yılda 155 milyon lirayı bütçeden almıştır. RTÜK’ün tarihinde yok böyle bir durum. Bu paralar da yetmiyor, arsa satışı devreye sokuluyor. Her ne sebeple olursa olsun, bu arsa satışı, ülke ekonomisinin geldiği noktayı da, RTÜK’ün düşürüldüğü durumu da gözler önüne seriyor. RTÜK, hep devlete para kazandıran bir kurum olmuştur. Gelinen nokta içler acısı.”

Gereksiz harcamaların acilen sonlandırılması gerektiğini belirten RTÜK Üyesi Taşcı, “Mevcut arsa illa değerlendirilmek isteniyorsa Adana halkının kullanımına park olarak, yeşil alan olarak kentin ve yurttaşların gereksinimine göre armağan edilebilir” diye konuştu.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °