Birçok şehir beyazlara büründü!

Birçok şehir beyazlara büründü!

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan kar yağışı, Edirne ardından Tekirdağ ve Kırklareli'de İstanbul, Kocaeli gibi birçok ilde etkisini gösterdi.

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Beklenen yağış Edirne'de başladı. Daha sonra ise Türkiye genelinde kar yağışı etkisini gösterdi.
İSTANBUL
İstanbul Anadolu Yakası'nda Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa Yakası'nda Taksim, Kağıthane, Sultangazi, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Silivri'de kar etkili oluyor. Bazı bölgelerde ise yağış tipi şeklinde görülüyor.

EDİRNE
Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren kentte kar hafif şekilde etkili oluyor.
Dünden itibaren hava sıcaklığının 15 derece birden düşmesiyle sıcaklıkların sıfırın altına indiği kentte kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.Bölgede kar yağışının hafta başına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

TEKİRDAĞ
Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Tekirdağ'da da kar yağışı zaman zaman etkisini arttırıyor.

ÇANAKKALE 
Çanakkale'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu kentin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede aralıklarla devam eden kar, kent merkezinde yüksek kesimler ile Ayvacık, Lapseki, Çan ve Yenice ilçelerinde etkisini gösterdi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince Çanakkale'nin İzmir ve Bursa bağlantı yollarında tuzlama çalışmasına başlandı. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yağışın bölge genelinde aralıklarla salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.

BALIKESİR
Kar yağışı, kent merkezinin yanı sıra Bandırma, Dursunbey, Marmara, Kepsut, Sındırgı ve Kazdağları'nda etkisini sürdürüyor. Dünden itibaren hava sıcaklığının 15 derece birden düşmesiyle sıcaklıkların sıfırın altına indiği kentte kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırmaya başladı. Bölgede kar yağışının hafta başına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

KOCAELİ
Kentte gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle trafik polisleri, Anadolu Otoyolu ve kara yolları ile ana arterlerde tedbir aldı. Kara yolları ekipleri, trafik polislerinin uyarısıyla yağışın yoğun olduğu bölgelerdeki yollarda çalışma yapması için uyarılıyor.