Babacan'dan Bahçeli'ye sert sözler: Ortağınızın lütfu ile ahkam kesiyorsunuz

MHP lideri Bahçeli'nin 'AYM de kapatılsın' çağrısını sert sözlerle eleştiren Babacan, "Sayın Bahçeli, Meclis'teki milletvekili sayısı sıralamasında 4. parti olarak, memleketin başına neredeyse bir kayyum gibi gel

Güncel 2.04.2021 17:01:29 0
Babacan'dan Bahçeli'ye sert sözler: Ortağınızın lütfu ile ahkam kesiyorsunuz

DEVA Partisi lideri Babacan, Mamak İlçe Kongresi'nde konuştu. 

Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

'Ülkemiz derin bir yönetim krizi içinde. Taraflı Cumhurbaşkanı ile beraber Meclis'in ve kurumların baskı altına alındığı bir yönetim krizinin içinde ülkemiz. Ve bu kriz içerisinde demokrasimiz adeta eziliyor. 

Ve hukuk krizi. Yargı hukuk ilkeleri ile değil, talimatlarla hareket eden bir organ haline geldi. O yüzden vatandaşlarımız, haklarını önce AYM'ye olmazsa da AİHM'e götürüyorlar.

Sayın Bahçeli, Meclis'teki milletvekilliği sayısı sıralamasında 4. parti olarak, memleketin başına neredeyse bir kayyum gibi geldiniz. Vatandaşın desteği ile değil, ortağınızın lütfu ile ona, buna ahkam kesiyorsunuz.

Şimdi de diyorlar ki; vatandaşa elinizdeki, dövizi, altını... Ne varsa getirin? Ekonomiye çözüm olarak sundukları bu. Böylesine ağır krizlerde vatandaşa destek vermesi gerekenler, yine dönüyorlar vatandaştan destek istiyorlar?

'Faizle mücadele edeceğim' dediniz, faizi artırdınız. 'Enflasyonla mücadele edeceğim' dediniz, enflasyonu artırdınız. Yüksek kuru da ülkenin orta yerine bıraktınız. Nasıl başardıysanız, hem kuru hem faizi hem de enflasyonu patlattınız.'


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °