Bakanlık'tan skandal video! Türkiye’yi alay konusu yaptılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yabancı turistler için hazırladığı “Aşılandım” reklam çalışması yurt dışında alay konusu oldu. Türkiye’de de birçok kişinin eleştirdiği tanıtım videosunda insanların turizm için etiketl

Güncel 14.05.2021 09:13:15 0
Bakanlık'tan skandal video! Türkiye’yi alay konusu yaptılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ‘Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun Twitter hesabı üzerinden paylaşılan videonun üstüne İngilizce “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” diye yazıldı. 

Geçen sene milyonlarca turistin Türkiye’nin ‘keyfini çıkardığını’ aktarılan videoda, “Bu yaz bütün çalışanları aşılattık” dendi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna aşılayacağız' sözlerinin ardından böyle bir videonun yayınlanması tepkilere neden oldu. Turizm için insanların etiketlenmesi eleştirilirken, pek çok kullanıcı tanıtım nedeniyle Türkiye vatandaşlarının alay konusu edildiğini yazdı. 

KILIÇDAROĞLU: BAYRAMI DA MİLLETİMİZE ZEHİR ETMEYİ BAŞARDINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu” ifadeleriyle bakanlığın tanıtım videosuna tepki gösterdi.  

DAVUTOĞLU: ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN! 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletin ve ülkenin onurunun ayaklar altına aldığını ifade ederek, şu sözlerle videoya tepki gösterdi:  

Allah sizi ıslah etsin! 

Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz?  

Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır! 

BABACAN: VATANDAŞINI AŞAĞILAYARAK, KANDIRARAK ÜLKE YÖNETİLMEZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tanıtım videosunun Türk vatandaşları değersiz gösterdiğini belirterek, şöyle tepki gösterdi:  

Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz.  

Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. 

Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda.  

Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez. 

ÖZTRAK: BU BİR REZİLLİKTİR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kampanyaya şu ifadelerle tepki gösterdi:  

“Turistin göreceği herkesi aşılayacağız” diyerek milletle alay etmeniz yetmedi; şimdi “aşılandım” maskeleriyle milleti etiketlemeye mi sıra geldi. Bu nasıl bir rezilliktir? 

LARSON: KAMPANYA SÖMÜRGE ZİHNİYETİNE BENZİYOR 

Washington Post gazetecisi Vanessa Larson, Bakanlığın kampanyasını sömürge zihniyetine benzeterek, şu ifadeleri kullandı:  

'Zevk almak -- Aşı oldum! ' 

Türkiye için bu turizm reklamı kampanyasına sahip olmak neredeyse sömürge zihniyetine benziyor, çünkü yerel halk kilit altında ve ülkenin % 13'ünden daha azı aşılanmış. 

“TÜRK VATANDAŞLARIYLA ALAY EDİLDİ” 

Tanıtım videosuna tepki tepki gösteren gazeteci Ragıp Soylu, “Ülkedeki turizm işçilerinin 'Aşı oldum' etiketi taşıyan bir maske takmaları gerekebileceğini öne süren bu Türk turizm videosu nedeniyle Türkiye'de büyük çevrimiçi tepki var. İnsanlar Türk vatandaşlarının alay edildiğini, turizm için sığır gibi etiketlendiğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.  

“DOLAR 8.5 LİRA YAZSANIZ DAHA FAZLA ETKİLİM OLURDU” 

Gazeteci Murat Muratoglu, kampanyaya ekonomi üzerinden tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:  Yuh! Maskelere 'keyfinize bakın, aşılıyım' yazıp kendi vatandaşlarınızı üç kuruşluk turist için aşağılayacağınıza, 'Öyle kötü yönetiliyoruz ki dolar 8.5 lira' yazsaydınız ya! Hem daha etkili olurdu hem yönetim kapasiteniz hakkında fikir verirdi... 

VİDEO KALDIRILDI

Bakanlık, sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilerin ardından turist çekmek için yayınladığı kaldırdı. 

ÇAVUŞOĞLU: TURİSTİN GÖREBİLECEĞİ HERKES AŞILANACAK

Almanya’da basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aşılamayla ilgili şunları söylemişti: “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım.” 


Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Pazar 36.7 ° / 23.9 °