Sezgin Baran Korkmaz'ın, Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli ile fotoğrafı çıktı

Sezgin Baran Korkmaz'ın hakkında soruşturma başlatıldığı günlerde, Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli ile yemek yediği bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Güncel 21.06.2021 08:36:07 0
Sezgin Baran Korkmaz'ın, Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli ile fotoğrafı çıktı

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yeni bir foğtoğrafı ortaya çıktı.

Ankara'nın tanınan restoranlarından biri olan Tavacı Recep Usta'da çekilen fotoğrafta Korkmaz, hakkında 'Kara para aklama' soruşturmasının başladığı günlerde Avukatı Mehmet Demir ile birlikte masada hararetli bir konuşma yapıyor.

Korkmaz'ın karşısında oturan kişi ise Yargıtay 7. Daire üyesi Tekman Savaş Nemli…

YARGITAY ÜYESİ OLDUĞUNU BİLMEDEN PAYLAŞTI

Fotoğrafı çeken ise gazeteci Cengiz Aksan'ın, Korkmaz'ın karşısında oturan kişinin Tekman Savaş Nemli olduğunu bilmeden sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta, şu ifadeleri kullandı:

'Fotoğraf 24 Eylül 2020 tarihine ait. Yer Dikmen Vadisi Tavacı Recep Usta. Sezgin Baran Korkmaz karşısında oturan kişiyle hararetli bir diyalog içinde. O gün fotoğrafı paylaştığım Gazeteci arkadaşım @MustafaArst SBK'nın kara para akladığını söylemişti ama bana mantıklı gelmemişti'

GÖRÜŞMEDEN SONRA YASAKLAR KALKTI VE KAÇTI

Görüşmeden 3 ay sonra Sezgin Baran Korkmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı ile mal varlığına tedbir konulması ve yurtdışına çıkış yasakları kaldırıldı.

Yasakların kaldırılması ile birlikte yüklü miktarda parayla birlikte yurtdışına çıkış yapan Korkmaz, şu anda ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklu bulunuyor.

Korkmaz’ın Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği belirsizliğini korurken, ABD’de Utah Başsavcılığı Korkmaz'ın kara para aklayarak edindiği mal varlıklarına el konulmasını Türkiye'den talep etti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °