Binlerce kişiyi dolandıran ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığı ile bir video paylaştı: Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür iradem ile Türk yargısına tesli
'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 2018 yılından bu yana aranan ve hakkında kırmızı bülten kararı bulunan Çiftlikbank'ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla videolu açıklama yaptı.
'ÇİFTLİK BANK'IN KURUCUSU VE MUCİDİYİM'
Sözcü'nün haberine göre Aydın, paylaştığı videoda şunları kaydetti:
'Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.
'SİZLER GİBİ BEN DE MAĞDUR OLDUM'
Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.
'TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM'
Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.'
NE OLMUŞTU?
Kamuoyunda 'Çiftlik Bank' olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik açılan dava kapsamında, 7'si firari, 11'i tutuklu 48 sanığın yargılanmasına 10 Mayıs 2019'da başlanmıştı.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katılmıştı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, ilgili sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyum atandığı, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara da el konulduğu kaydedilmişti.
Yine iddianamede, 11'i tutuklu, 7'si firari toplam 48 kişi şüpheli, 3 bin 762 kişi de müşteki olarak yer alırken, şüphelilerden 18'inin örgüt yöneticisi, 23'ünün örgüt üyesi ve 7'sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtilmişti.
Aralarında firari Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme' suçundan ikişer yıldan altışar yıla, 'bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, 'ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçundan yine 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan da altışar yıldan 14'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.