Meclis'ten geçti! Ek gözaltı süresine 1 yıl uzatma

Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi için gözaltı sürelerinin, uzatılmasına yönelik değişiklik teklifi Meclis'ten geçti. Ek gözaltı sürelerinin uzatılmasına ilişkin hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021'den itib

Güncel 18.07.2021 08:56:44 0
Meclis'ten geçti! Ek gözaltı süresine 1 yıl uzatma

TBMM Genel Kurulu'nda, ek gözaltı sürelerine ilişkin kanun teklifinin, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi için gözaltı sürelerinin, bazı suçlarla ilgili olarak yeniden düzenlenmesine ve ek gözaltı sürelerinin getirilmesine ilişkin hükümlerin uygulamasının, 3 yıl daha uzatılmasını öngören maddesi, AK Parti'nin değişiklik önergesiyle revize edildi.

Müzakerelerin ardından kabul edilen önergeye göre, söz konusu uygulama süresi 31 Temmuz 2021'den itibaren 3 yıl yerine 1 yıl daha uzatılacak.

ANAYASA'YA AYKIRI

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel de düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

Düzenlemeyle, iktidarın, 'OHAL şartlarını Meclis denetimi olmadan 1 yıl daha sürdürmek istiyorum. İnsanları, istediğim şekilde gözaltına alabilirim, kamudan ihraç edebilirim, kimseye hesap vermem.' dediğini savunan Erel, 'Bu maddeyle anayasal özgürlüklerin pervasızca kısıtlanması, OHAL rejimine ait bazı uygulamaların devam ettirilmesi kabul edilemez.' şeklinde konuştu.

OHAL'İN DEVAMINI SAĞLAMAK İÇİN YAPILDI

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, düzenlemenin, işkenceye ve kötü muameleye ortam hazırlamak için getirildiğini iddia etti.

Kanun teklifinin, sendikacılara karşı gözaltı sürelerini uzatmayı amaçladığını savunan Koç, 'Bir tweet atan öğrenci gözaltına alınıyor, günlerce gözaltında tutuluyor. Her gün HDP'nin yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik gözaltılar yaşanıyor ve bu kanuna dayanılarak günlerce gözaltında tutuluyor. OHAL rejimi bitti, Anayasa'ya aykırı bir biçimde OHAL'in devamı sağlanmaya çalışılıyor.' ifadelerini kullandı.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °