Davutoğlu: Mal varlığı korkusuyla 24 Nisan'a ses çıkaramadı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Biden'in 24 Nisan'ı Ermeni Soykırımı' olarak tanımasından sonra neden ses çıkarmadığına dair yaptığı açıklamada 'Halk Bankası'nın ve yurtdışındaki Tü

Güncel 18.07.2021 17:12:30 0
Davutoğlu: Mal varlığı korkusuyla 24 Nisan'a ses çıkaramadı

Gelecek Partisi'nin Trabzon Akçaabat 1. Olağan İlçe Konresi’ne katılan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu kongre sonrası basın mensupları ve STK’larla buluşup sorularını cevapladı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'ın 24 Nisan'daki 'soykırım' açıklamasına cevap verememesinin sorulması üzerine 'Neden sesleri kesiliyor biliyor musunuz? New York'ta Halk Bank davası var. Türk siyasilerin yurtdışındaki mal varlıklarıyla ilgili net ve açık bir tablo ortaya çıkmadan, Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerindeki Demokles'in Kılıcı inmez.'dedi.

HER YERDE AYNI MANZARA

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu Trabzon'da yaptığı konuşmada ise yurt gezisi sırasında her yerde aynı manzara ile karşılaştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

'Her yerde bir feryat var. Her yerde hüzün var. Farklı bölgeler olmasına rağmen feryadın sesi aynı. Esnaf bugün sabah Yomra’ya gezdiğim, Kırıkhan’da ki esnaf ile aynı şeyi söylüyor: Siftah yapmadan kapatıyoruz. “Doğalgaz’a zam geldi, nasıl ödeyeceğiz” bilmiyoruz diyor. Hatay’da ki çiftçi neyi söylüyorsa, Giresun’da ki fındık, Trabzon’da çay fındık üreticiler aynı şeyi söylüyor'

TÜRKİYE MANZARASINDAN MEMNUN MUSUNUZ?

Buradan AK Parti’ye gönül vermiş iktidarı destekleyen kardeşlerime destekliyorum. Türkiye’nin manzasından memnun musunuz? Siftah edemediği için intihar eden esnaf var. Bu manzara sizi memnun ediyor mu?

Trabzonlulara ne söz verdiysem onu yaptım. Ne aldattım, ne aldandım.. Trabzonlulara o gün ne dediysem, onun gereğini yaptım. Yolsuzluklarla mücadele, yoksullukla mücadele dedik onu gereğini yaptık. Bıraktığımızda kişi başı düşen milli gelir 11 bin dolardı. Asgari ücret, Avrupa'da en yüksek ücreti Euro bazında biz veriyorduk.

FINDIĞA 25 - 30 TL ARASINDA FİYAT VERECEKLER

Tarım bakanına sorun. Trabzonlu bakanlara sorun. 2015 yılında önüme alternatif fındık fiyatını koydular. En yüksek fiyatı koyduk. Yüzde yüz arttırdık fiyatı. 2015’de 14.90 kuruş verdik. 2.70 TL’ydi dolar. Karşılığı 5 dolar 35 sentti. Şimdi fındığa 5 dolar 35 sent verseler, 46 TL, 40 kuruş yapıyor. Bakın 25 ile 30 lira arasında fiyat vermeyi düşünüyorlar. Ben biliyorum. İlgili arkadaşlara takip edin dedim ne verecekler. Takriben 25 ile 30 lira arasında bir şey düşünüyormuşlar. 2015’de 5. Dolar 35 sent vermiştik. Eğer şimdi bunun altına inerseniz fındığın hakkını vermezsiniz. Hadi onun altına indiniz 40 liranın altına inmeyin.

ÇAYKUR KAR YAPMIŞTI, 2020’DE İSE 545 MİLYON TL ZARAR YAPTI

Biz ayrılmadan ÇAYKUR 82 milyon kar yapmıştı. Aldılar Varlık fonuna verdiler. Ondan sonra 357 milyon TL zarar etti. 2019’da 632 Milyon TL zarar etti. 2020’de yani geçen sene 545 Milyon TL zarar etti. Bunun suçlusu çay üreticileri mi? Çay üreticilerin hakkını verdiniz de mi zarar ettiniz. Hayır, Çaykur’u yandaşları ile doldurdular. Varlık Fonunda hesaplar içinde dümenlerin çarkını çevirdiler.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada 'soykırım' ifadesini kullandı.

Böylece Biden, 1981 yılında yaptığı açıklamada aynı sözcüğe yer veren Ronald Reagan'dan bu yana 'soykırım' terimini kullanan ilk ABD başkanı oldu.

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da 2019 yılında 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan kararları kabul etmişti.

Amerikan basınında yer alan haberlerde, Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirmesinin ABD'nin Türkiye ile ilişkilerde insan hakları konusunda verdiği önemin bir yansıması olduğu yorumları yapıldı.

ERDOĞAN 24 NİSAN İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da 'Ermeni Soykırımı' ifadesini kullanacağına ilişkin haberler üzerine ''İftiraya arka çıkanlara karşı hakikati savunmayı sürdüreceğiz'' açıklaması yaptı.


Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °
Çarşamba 36.6 ° / 25 °