Manisa'nın okuyan hastaneleri projesi yok ediliyor

Gelecek Partisi’nden “Okuyan Hastaneler” projesine destek. Kitap okumanın önemine dikkat çeken partililer, projenin devam edilmesini ve halkın bilinçlenmesini istedi.

Güncel 5.08.2021 14:15:58 0
Manisa'nın okuyan hastaneleri projesi yok ediliyor

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ile Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliğiyle yaklaşık 3 yıl önce gerçekleştirilen “Okuyan Hastaneler” projesi kapsamında Manisa’nın 17 ilçesinde ki devlet hastanelerinde 115 kliniğe, 115 kitaplık oluşturuldu. Bu kitaplıklardan biride Soma Devlet Hastanesine koyuldu. Şimdilerde ise bu kitaplıkların tek tek söküldüğünü ifade eden Gelecek Partisi Soma İlçe Teşkilatı yöneticileri, “Kitap okumanın günümüz çağında ne kadar önemli olduğu düşünülürse, bu projenin devam ettirilmesini istiyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Soma İlçe Teşkilatı yöneticileri tarafından yapılan açıklamada; “Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ tarafından Manisa'nın Okuyan Hastaneleri Projesi kapsamında Soma Devlet Hastanesi'nde ki oluşturulan kitaplıklar yerlerinden sökülerek depolara konulmuştur.

Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının kitap okuyarak bilinçlenmesi amacıyla oluşturulan projenin yok edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Gelecek Partisi Soma İlçe Teşkilatı yöneticileri tarafından konunun ehemmiyeti vurgusu yapılarak vatandaşlarımıza sunulan projenin devam ettirilmesi gerekir.”

haber: enpolitik


Salı 38.6 ° / 25.1 °
Çarşamba 37.3 ° / 23.6 °
Perşembe 37.4 ° / 24 °