İstanbul Havalimanı'ndan 4,3 ton uyuşturucu çıktı

Bilindik uyuşturucu maddeler arasında en tehlikelisi ve ucuzu olarak bilinen amfetamin ve metamfetamin maddesinden İstanbul Havalimanı'nda bulundu. 4,3 ton olarak ele geçen uyuştucu madde çok hızlı bağımlılık yapması, toleransın çok h

Güncel 16.08.2021 21:11:07 0
İstanbul Havalimanı'ndan 4,3 ton uyuşturucu çıktı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İstanbul Havalimanı'nda, uyuşturucu yapımında kullanılan 4,3 ton kimyasal ele geçirildiğini duyurdu. Olayla ilgili gözaltına alınan 16 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

KARGO HONG KONG'TAN GÖNDERİLDİ

Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; gümrük muhafaza ekiplerinin, İstanbul Havalimanı'nda, Hong Kong'dan Hollanda'ya giden transit yük içinde uyuşturucu yapımında kullanılan 4,3 ton madde ele geçirdiğini duyurdu. Muş paylaşımında, 'Bakanlığımız gümrük muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda, Hong Kong'dan Hollanda'ya giden transit yük içinde uyuşturucu yapımında kullanılan 4,3 ton madde ele geçirdi. Sonrasındaki operasyonlarla bir uyuşturucu şebekesi çökertildi. Bakanlık personelimizi tebrik ediyorum' dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasına göre; Hong Kong'dan hava yoluyla gelerek Türkiye üzerinden kara yoluyla Hollanda'ya transit gidecek olan 2 ton 192 kilogram ağırlığındaki kargo, riskli görülerek Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarı'nda analiz edildi. Yapılan analizler sonucunda, kargonun içinde uyuşturucu yapımında kullanılan amfetamin ve metamfetamin olduğu belirlendi.

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Narkokim birimlerince yürütülen incelemede, aynı gönderici ve alıcıya ait ikinci bir sevkiyatın yapılacağı öğrenildi. İkinci sevkiyatta Türkiye'ye gelen 2 ton 190 kilogram ağırlığındaki madde de kontrol altına alınarak laboratuvarda analiz edildi. İkinci kargonun da uyuşturucu yapımında kullanılan maddelerden oluştuğu anlaşıldı. Böylece toplam 4 ton 382 kilogramlık uyuşturucu yapımında kullanılan maddeye el konuldu.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muhafaza Genel Müdürlüğü, Hollanda kolluk birimleri ile uyuşturucu imalinde kullanılan maddenin Hollanda'daki alıcılarının tespit edilmesi ve uluslararası bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla irtibata geçti. Kargoların içindeki kimyasal madde, aynı renk ve ağırlıkta başka bir maddeyle değiştirilerek kontrollü teslimat uygulandı.

Türkiye'de ve Hollanda'nın Uden şehrinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda çok miktarda uyuşturucu ve yapımında kullanılan malzeme ele geçirilirken maddenin alıcısının da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ünün tutuklandığı öğrenildi.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °