Erdoğan'dan zorunlu aşı açıklaması: Mecbur tutmak istemiyoruz ancak..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin elindeki dolar rezervinin 118 milyarı aştığını söyledi. Cumhurbaşkanı, 'Milli gelirimizi bu yıl 800 mi

Güncel 6.09.2021 20:35:00 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası ülke gündemine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kabine toplantısında, salgın, doğal afetler, yüz yüze eğitim konuları başta olmak üzere pek çok konu ele alındı.

Erdoğan'ı açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Ülkemizi savunma sanayiinde en üste çıkarmak da kararlıyız.

* Salgından, güvenliğe, afetlerden, yeni turizm sezonuna yönelik atacağımız adımları etraflıca değerlendirdik..

* Yargıtay 6 farklı yere dağılmış binalarıyla hizmet vermeye çalışan bir kurum haline gelmişti. Yeni Yargıtay binasının burada görev yapan hakim ve savcılarımızın hizmet kalitesini de artıracağına inanıyorum.

* Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır.

* Milli Eğitim Bakanlığı'nda kurduğumuz dijital alt yapı ile okullarımızdaki süreci hastalığın seyrini yakından izliyoruz izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız' diyen Erdoğan aşısını olmayan vatandaşlara bir kez daha çağrıda bulundu, 'Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son afetler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan miktarın 345 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bilim insanlarının sürekli dikkat çektiği büyük depremlere karşı hazırlıklarımızı titizlikle yürütürken, diğer afetler hususunda da önemli bir kabiliyet kazandığımızı memnuniyetle görüyoruz.' açıklaması yaptı.

DOLAR REZERVİ 118 MİLYAR DOLARI AŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin döviz rezervinin 118 milyar doları aştığını söyledi.

Erdoğan, 'Muhalefetin, ana muhalefetin burayı iyi dinlemesi lazım. 27 Ağustos itibarıyla (döviz rezervi) 118 milyar doları aşmış durumdadır.' dedi.

* Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız.

ÇELTİK FİYATLARINI DA AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçinin merakla beklediği çeltik fiyatlarını da açıkladı. Erdoğan, 'Ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır' sözleriyle TMO'nun alım fiyatı bilgisini paylaştı.


Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °