Tarih: 01.10.2021 17:28

Kılıçdaroğlu'ndan parlamenter sistem açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), 5. Yasama Yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasayı gündemine aldı ve 'Partiler anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmalı' çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'ın çağrısına yanıt geldi. Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, 'Sizin de bir çalışmanız olacak mı?' sorusuna ise , 'Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak olarak çalışıyoruz zaten. İttifakın bütün bileşenleri çalışıyor' şeklinde yanıt verdi.

Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerin de dahil olduğu; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem modeli için bir süredir bir araya geliyor. Erken seçim veya zamanında yapılacak bir seçim sonrası muhalefetin adayının kazanması durumunda 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçilmesiyle birlikte 'nasıl bir yönetim sorusuna' muhalefet partileri yanıt arıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —