Yunanistan'dan şaşırtan çıkış: Avrupa Türkiye'ye verdiği sözü tutmalı

Yunanistan Göç Bakanı Mitarachi, Mülteci mutabakatına hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi. Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini

Dünya 4.10.2021 15:08:00 0
Yunanistan

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesiyle birlikte artan yükselen göç dalgası dünya gündeminin ana başlıklarından biri. Türkiye ise en yoğun Afgan göçü alan ülkelerden. Göç alma olasılığı yüksek ülkeler de endişeleniyor.

12.jpg
Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Alman Welt gazetesine açıklama yapan Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, 'Henüz büyük bir göç görmüyoruz' dedi. Bununla birlikte Afganistan ve çevresindeki bölgede yaşayanları korumanın önemli olduğunu belirten Mitarachi, insani bir krizden kaçınmak için Avrupa'nın sahadaki uluslararası örgütlerle daha yakın bir çalışma içerisinde olması gerektiğini söyledi.

'İKİ TARAF DA MUTABAKATA SAYGI GÖSTERMELİ'

Mülteci mutabakatına da dikkat çeken Mitarachi, mutabakata hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE GERİ GÖNDERMEYİ KABUL ETMEDİ'

Türkiye’nin de bunun karşılığında uluslararası korumaya hakkı olmayan sığınmacıları geri alması gerektiğini belirten Bakan, Yunanistan'ın bin 908 sığınmacıyı geri göndermek istediğini ancak Türkiye'nin bu kişileri kabul etmediğini kaydetti.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °