Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan istifa mı etti?

Gece saatlerinde Ankara kulislerinde bir fısıltı yayılmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın sabaha karşı saat bir sularında Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine geldiği ve istifa ettiği öne sürüldü.

Güncel 23.10.2021 13:43:00 0
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan istifa mı etti?

Alınan Kararlardan Rahatsız

Lütfü Elvan'ın ekonomide alınan kararlardan önce kendisine haber verilmemesinden oldukça rahatsız olduğu zaten dile getiriliyordu. Enpolitik'in, kaynaklardan almış olduğu bilgiye göre Lütfü Elvan'ın istifa metninin masanın üstünde olduğu yönünde. Ak Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise konuya sabah altı otuzda vakıf olduğu gelen iddialar arasında.

Kurun Kontrolsüz Yükselişi Başlayabilir

Bakan Elvan'ın istifa talebinin kabulü hâlinde, faizleri iki yüz puan düşüren hükümetin beklediği öngörünün çok üstünde bir kur artışının olabileceği kaygılarından dolayı istifanın şimdilik kabul edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

Ne olmuştu?

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına yapmış olduğu ziyaret sonrası Merkez Bankası yöneticilerinin bağımsızlıklarını korumalarını ve karar alırken etki altında kalmamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Akabinde gerçekleşen kurul toplantısı sonrası ise tüm beklentiler ters düz olmuş ve faizler iki yüz puan düşürülmüştü. Bakan Elvan'ın konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmaması ise başta muhalefet partileri olmak üzere finans çevrelerinin de yoğun tepkisini çekmişti.

 

haber: enpolitik


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °