Devlet Bahçeli: “HADEP Türk Siyasal Hayatında Yer Alan ve Seçimlere Giren Bir Partidir”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 18 Nisan 1999 yılında Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında kullandığı 'Halkın oyu, neden PKK’nın oyu olsun. Oylar sandığa giriyor etnik tasnif olmaz.' ifadeleri yeniden gündeme geldi.

Günde 23.10.2021 21:04:48 0
Devlet Bahçeli: “HADEP Türk Siyasal Hayatında Yer Alan ve Seçimlere Giren Bir Partidir”

Bugün sosyal medya MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin 18 Nisan 1999 günü Mehmet Ali Brand’ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün adlı programda kullandığı sözler yeniden gündem oldu. Meclis grup toplantılarında ve basına demeç verdiği her mecrada Halkların Demokratik Partisi (HDP)’yi terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı olarak gösteren ve HDP çatısı altında siyaset yapan herkesi vatan hainliği ile itham eden Bahçeli’nin bundan 22 sene önce sarf etmiş olduğu cümleler akıllarda soru işareti bıraktı.

“Halkın Oyu Neden PKK’nın Oyu Olsun?”

Yayında Çiğdem Anad’ın HADEP’in aldığı yüzde 4,7’lik oyun PKK’nın oyu olup olmadığına dair sorusu üzerine Bahçeli’nin “Halkın oyu, neden PKK’nın oyu olsun. HADEP şuan Türk siyasal hayatında yer almış ve seçimlere giren bir partidir. Aldığı oyları da halktan almıştır. Oylar sandığa girerken etnik kimliğe göre tasnif etmek çok zordur” cevabı bugün kafaları karıştırmış vaziyettedir.

HDP Geçmişte HADEP’ti

Bilindiği üzere HADEP, HDP yöneticilerince daha önce kurulan, aynı misyon ve vizyon ile siyaset yapan bir siyasi partiydi. HADEP, Halkın Demokrasi Partisi’nin kısaltılmış hali; HDP ise Halkların Demokratik Partisi’nin kısaltılmış halidir.

 

haber: enpolitik


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °