Ahmet Davutoğlu: Türk lirası en çok değer kaybeden para oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da Perpa esnafı ve yönetimi ile bir araya geldi. Türkiye'de ekonominin bilimsel verilerden uzak keyfi bir anlayışla yönetildiğine dikkat çeken Davutoğlu, 'Devletin kendisi yüzde 22 il

Günde 15.12.2021 22:24:25 0
Ahmet Davutoğlu: Türk lirası en çok değer kaybeden para oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Perpa esnafı ve yönetimi ile bir araya geldikten sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Türk lirası düşerken faiz düşmüyor. Yüzde 15'e düşürdüm demekle düşmüyor. Devlet kendisi yüzde 22 faizle borçlanıyor. Trafik cezası kesilse faizi yüzde 60'a çıkıyor.

En önemli enflasyon üretici enflasyonudur. Şu anda üretici enflasyonu yüzde 54. Biz başbakanlığı bıraktığımızda yıllık yüzde 3,5'du

Bugün insanları stokçulukla suçluyorlar ancak esnaf sattığı malı kar edebileceği fiyattan yerine koyamıyor. İnsan kar ederken malını niye satmasın.

Bunların Çin modeli dediği şey insanları köleleştiren model. Pazarımız Avrupa'dır değer üretelim Türkiye'nin markalarını dünyaya satalım.

Damat bakan 'Dolarla ne işimiz var?' dedi tabi onun dolarla problemi yok ama halkın dolarla işinin olduğu görüldü. Halkın ihtiyacı olan tüm ürünler dolara endeksli olarak fiyatlanıyor.

Türkiye'de işinin ehli devlet adamının çözemeyeceği problem yoktur. Asalak gibi toplumun üzerine çöken ihale baronlarından ülkenin korunması gerekiyordu.


Cumartesi 40.5 ° / 27 °
Pazar 38.1 ° / 24.2 °
Pazar 38.1 ° / 24.2 °