Bloomberg duyurdu: Kamu bankaları sermaye artırıyor

Döviz kurundaki yükseliş sürerken konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre yetkililer, TL'deki düşüş sonrası kamu bankalarının sermaye yapısını ve kredi kapasitesini desteklemek için kamu bankalarında sermaye artış

Ekonomi 16.12.2021 15:05:52 0
Bloomberg duyurdu: Kamu bankaları sermaye artırıyor

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son onay alınırken Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye enjeksiyonun büyüklüğü ve yöntemi konusundaki detaylar üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre yetkililer, sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

Türkiye Varlık Fonu konuya ilişkin ilk etapta yorum yapmadı. Halkbank ve Vakıfbank yetkilileri konuya ilişkin Bloomberg’in elektronik posta ve telefon ile sorularına dönüş yapmazken; Ziraat Bankası, genel müdürün daha önce kamu bankalarında sermayenin güçlendirilmesine yönelik çalışma yapıldığı yönündeki açıklamalarını işaret etti.

Haberin ardından bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 3'ü aştı.

'KAMU BANKALARI'NIN 20 MİLYAR TL'YE İHTİYAÇ VAR'

Öte yandan Dünya gazetesinin konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre; en az 20 milyar liralık artırım ihtiyacı var. Kur seviyesinin telafisi için VakıfBank'a 7 milyar lira, Halkbank'a ise 14 milyar liralık sermaye artışı gerekliliği hesap ediliyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °