Görüşmeler bu hafta başlıyor: Memur ve emekliye zam gelecek mi?

Yeni haftaya girerken milyonlarca çalışanın gözü Meclis'teki görüşmelerde. Önümüzdeki yılın asgari ücretinin açıklanmasının ardından merak konusu olan, asgari ücrete vergi muafiyeti, AGİ'nin kaldırılması ile emekli ve memurlara y?

Ekonomi 19.12.2021 14:15:09 0
Görüşmeler bu hafta başlıyor: Memur ve emekliye zam gelecek mi?

Asgari ücretten damga ve gelir vergisinin alınmamasına yönelik 13 maddelik yasa teklifi, bu hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak. Teklifte Asgari Geçim İndirimi (AGİ) hakkında bir düzenleme de yer alıyor. Buna göre artık asgari ücretlilere, AGİ ödemesi yapılmayacak.

Brüt ücretleri 5004 liranın üzerinde bulunanlardan ise gelir vergisi alınmaya devam edecek ve ödedikleri vergi dolayısıyla gelirlerinin net asgari ücretin altına düşmemesi için AGİ ödemesi devam edecek.

MEMUR VE EMEKLİLER DÜZENLEME BEKLİYOR

Bunların yanında, memur ve emekli maaşlarına ilişkin yapılacağı söylenen ek düzenleme de merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın en kısa süre içinde bu düzenlemenin görüşmelerine başlayacağı düşünülüyor. Çünkü ocak ayı maaşlarına ek zammın yansıyabilmesi için görüşmelerin bir an önce tamamlanması gerekiyor.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °