Karantinada Çin işkencesi! Nefes almak dışında her şey yasak

Çin'de uygulanan karantinada tedbirinden dolayı halkın evden dışarı çıkması yasaklandı. Yasaklara isyan eden halk sosyal medyadan yardım isteyerek 'Açlıktan öleceğiz' paylaşımları yapmaya başladı.

Dünya 1.01.2022 10:25:39 0
Karantinada Çin işkencesi! Nefes almak dışında her şey yasak

Koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Çin uyguladığı sıkı Kovid politikaları ile dünya gündeminde sık sık yer alıyor. Sıfır Kovid politikası uygulayan ülke geçtiğimiz günlerde 13 milyon nüfuslu Xi'an kenti için Karantina kararı almıştı. Alınan sıkı tedbirler doğrultusunda temel ihtiyaç gıdalarını bile karşılayamıyor. Çin'de yaşanan bu durum halkı canından bezdirdi. Halk çareyi sosyal medyadan yardım isteyerek buldu.

GIDA ALMAK İÇİN BİLE EVLERİNDEN ÇIKAMIYORLAR

Hürriyetin aktardığı habere göre, yerel hükümetin aldığı katı tedbirler vaka sayılarını kontrol etmeye yarasa da Çin halkı için durum katlanılmaz bir hale geldi. Xi'an kentindeki halk gıda ihtiyaçlarını karşılamak için bile olsa evlerinden çıkamıyor.

GÜNLÜK BİR KASE YULAF LAPASI İLE BESLENİYORLAR

Açlıktan ölmek üzere olan sakinler, Pekin'in 'yeterli' gıda kaynakları olduğu konusunda ısrar etmesine rağmen, günde bir kase yulaf lapası yiyerek hayatta kaldıklarını açıkladı.

BÖLGEDE DURUM ÇOK KÖTÜ

Sosyal medya hesabından yaşadığı durumdan şikayet eden Wang soyadlı bir kişi 'Hayatta kalmak için her gün bir kase yulaf lapası yiyerek yaşıyorum. Diğer bölgelerdeki arkadaşlarıma yemek teslim edildiğini duydum ama Weiyang bölgesinde durum çok kötü' dedi.

'EVDE PİLAV VE BİRKAÇ YUMURTA KALDI'

Başka bir kadın ise 'Bana herhangi bir yiyecek teslim edilmedi. İki gün önce alt kattaki marketten bir şeyler sipariş etmeyi başardım ama bugün hiçbir şey alamadım. Evde pilavım ve birkaç yumurtam kaldı' dedi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °