Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Optimum önüne konulan ?Afet Simülasyon Aracı? ile afetlere karşı önlem almayı ve afet zararlarını azaltılması için bilgilendirme yapı
Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Optimum önüne konulan ?Afet Simülasyon Aracı? ile afetlere karşı önlem almayı ve afet zararlarını azaltılması için bilgilendirme yapıyor.
AFAD, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Afet Simülasyon Aracı ile kentin buluşma noktası Optimum önünde halkı afetler konusunda bilgilendiriyor. Eğitim aracında, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yapılarak, yıkıcı depremler simüle ediliyor.
Kurumsal sosyal sorumluluğun gereği olarak AFAD?a ev sahipliği yapan Optimum ise afetler olmadan gerekli önlemlerin alınmasının, afet sırasındaki etkin mücadeleden daha önemli olduğuna vurgu yapılıyor.
?DEPREM GERÇEĞİNİ KABULLENMEK GEREKİYOR?
AFAD?ın açıklamasına göre, Türkiye topraklarının yüzde 92?si deprem kuşağında bulunuyor, nüfusumuzun yüzde 95?i ise deprem kuşağında yaşıyor. Topraklarımızın yüzde 66?sı ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75?i 1?inci ve 2?inci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Geride bıraktığımız yüzyılda 3 bin 100?den fazla hasar yapıcı deprem, 60 bin insanımızın yaşamını yitirmesine, yaklaşık 100 bin binanın yıkılmasına ve 1 milyon 200 bin binanın da hasar görmesine neden oldu.
Ülkemizi depremin zararlarından korumak için diğer tüm afet türlerinde olduğu gibi sistematik bir çalışma yürütülüyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, meydana gelebilecek deprem risk ve zararlarını azaltmak, mümkünse ortadan kaldırmak için üst yapıyı, sistemleri kuruyor, projeleri hayata geçiriyor ve halkı bilgilendiriyor.