Şebnem Şirin Cinayetinin Sanığı, Teslim Olmadan Önce Telefon Kayıtlarını Silmiş

Denizli'de Şebnem Şirin’i öldürmekle suçlanan Furkan Zıbıncı hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede; Şebnem Şirin’in, katil zanlısı Furkan Zıbıncı’dan ayrılmak istediği ancak bunu yapmaya korktuğu; Zıbıncı’nın, olay

Asayiş 2.02.2022 17:08:24 0
Şebnem Şirin Cinayetinin Sanığı, Teslim Olmadan Önce Telefon Kayıtlarını Silmiş

Mühendis Şebnem Şirin, Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Çamlaraltı mahallesindeki bir apartmanda Furkan Zıbıncı tarafından 27 Ekim 2021 tarihinde öldürüldü. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan sonra teslim olan Furkan Zıbıncı hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi Zıbıncı’yla ilgili iddianameyi kabul etti. Zıbıncı, 5 Nisan 2022’de hakim karşısına çıkacak.

BABASINDAN YARDIM İSTEMİŞ

İddianamede, Furkan Zıbıncı’nın cinayeti işledikten sonra olay yerinden koşarak uzaklaştığı, daha sonra babası İsmail Zıbıncı’yı arayarak cinayet işlediğini söylediği ve babasından onu kaçırmasını istediği belirtildi. Baba İsmail Zıbıncı’nın, ifadesinde, oğlunun sık sık alkol aldığını, Şebnem Şirin’i hiç görmediğini, olay tarihinde saat 06:30'da oğlunun kendisini arayıp 'Baba başım dertte, çabuk yanıma gel, konuşmamız lazım. Kız arkadaşım öldürdüm, stadyumun arka tarafında bulunan pastanenin oralardayım, hemen yanıma gel' dediğini; yanına gittiğinde de 'Ben kız arkadaşı bıçakla öldürdüm, kendisi şu an apartta. Beni buralardan götür, kurtar' dediğini söylediği kaydedildi.

ŞEBNEM ŞİRİN AYRILMAYA KORKMUŞ

Babasıyla annesinin ayrı olduğu öğrenilen Furkan Zıbıncı’nın, babasıyla sorunlar yaşadığında kendi vücuduna zarar verdiği ve Şebnem Şirin’in bunu fark ederek ayrılmaya korktuğu bilgisi de iddianamede yer aldı.

KATİL ZANLISINDAN NOT

İddianamede; Furkan Zıbıncı’nın, cinayeti işlemeden yaklaşık bir saat önce cep telefonuna intihar notu yazdığı vurgulandı. İddianameye göre; Zıbıncı, notta, “Bütün sevdiklerim hakkını sonuna kadar helal etsin. Ben asla kötü niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim, bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem Şirin şu an yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Belki bu kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi olmuyor ve bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz. Çünkü artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Zaten ben bu hayatta bir boşluktum, zamanla siz de alışırsınız ve bu hikayenin sonuna yetişebilirsen beni bu duruma sokan İsmail Zıbıncı. Haydi eyvallah” dedi.

TESLİM OLMADAN ÖNCE TELEFONU TEMİZLEMİŞ

Cinayetten yaklaşık olarak 6 saat sonra teslim olan Zıbıncı’nın, teslim olmadan önce cep telefonundaki arama ve mesaj kayıtlarını sildiği bilgisi de iddianamede yer aldı.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °