7 Şubat 2022 döviz kuru son durum... Bugün dolar ve euro ne kadar?

7 Şubat 2022 döviz kuru son durum... Bugün dolar ve euro ne kadar?

Birçok sektörü yakından ilgilendiren son dakika döviz kurları verileri, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni güne yatay seyirle başlayan dolar, 13,5625 TL'den fiyatlanırken, euro ise 15,5202 TL seviyelerinde hareket ediyor. Öte yanda

Geçen hafta açıklanan ABD'ni güçlü istihdam verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) sürpriz şahinleşen açıklaması piyasalarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sıkılaşan para politikasının etkisiyle baskılanan dolar küresel piyasalarda yatay seyir izliyor.

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Son kapanışını 13,5631 TL'den yapan Dolar/TL kuru, yeni hataya 13,5625 TL'den başladı.

Geçtiğimiz haftayı 15,5182'den kapatan Euro ise, 15,5202 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

MORGAN STANLEY: DOLAR KRİZİ KAPIDA

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, merkez bankalarının parasal sıkışmaya hazırlık yaptığını belirtti. Tarihin en büyük parasal krizinin yaşanacağını vurgulayan dev banka, bir yıl içinde piyasadan 2,2 trilyon dolar likiditenin çekileceğini öngördü.

JP MORGAN: 1-2 AY SONRA DOLAR ZİRVEDE

New York merkezli ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Fed'in açıklamalarının ardından destek bulan doların, faiz artırımı ile birlikte zirve yapacağını öngördü.

JP Morgan'ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui tarafından yapılan açıklamada, doların yükselmesi için daha alan bulunduğu vurgulanarak, piyasaların keşif modunda olduğu ve Fed'in faiz artırımı açıklamasıyla doların 1-2 ay sonra zirveye ulaşacağı belirtildi.

PİYASALARDA BUGÜN

Küresel piyasaların gözü Rusya - Ukrayna geriliminde olmaya devam ediyor.

Yurt içi piyasalarda ise cuma günü açıklanacak olan cari denge ve sanayi üretimi rakamları izlenecek.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmasının yanı sıra Almanya'da sanayi üretimi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi takip edilecek.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Almanya, aralık ayı sanayi üretimi

12.30 Avro Bölgesi, şubat ayı yatırımcı güven endeksi

17.30 Türkiye, ocak ayı Hazine nakit dengesi