Mansur Yavaş: Çocuklarımıza Reflektörlü Çanta Çıkartması Dağıtmaya Başladık

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerin okula gidiş ve dönüş saatlerinde havanın karanlık olması nedeniyle yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, “Karanlıkta meydana gelebilecek kazalara karşı ço

Günde 7.02.2022 18:00:03 0
Mansur Yavaş: Çocuklarımıza Reflektörlü Çanta Çıkartması Dağıtmaya Başladık

Mansur Yavaş, kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle okula karanlıkta gidip dönen öğrencilere reflektörlü çanta çıkartması dağıtmaya başladıklarını açıkladı. Yavaş, uygulamayı sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

“Sabit saat uygulaması nedeniyle evlatlarımızın okula gidişleri de evlerine dönüşleri de ne yazık ki gece karanlığında geçiyor. Karanlıkta meydana gelebilecek kazalara karşı çocuklarımıza ücretsiz reflektörlü çanta çıkartması dağıtmaya başladık.”

Yavaş’ın paylaştığı videoda, ABB Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Koç, uygulamayı şöyle anlattı:

“Çocuklarımız okullara sabahları gün ağarmadan, akşamları da hava karardıktan sonra gidip geliyorlar. Çocuklarımızı trafikte görünür kılmak için çantalarının arkasına reflektörlü, yansıtmalı uyarıcı işaretler koymak istedik. Öğrencilerimizin güvenle okula gelip gitmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” 

Bir öğrenci, uygulamadan duyduğu memnuniyeti anlatırken “Trafikte artık kazalar olmayacak, çocuklar ölmeyecek” dedi.

Başka bir öğrenci ise “Dışarıda karanlıkta okula geldiğimizde arabalar bizi görmüyor olabilir, bize bunu taktıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Diğer bir öğrenci de “Sarı ve siyah renkler olduğu için sürücülerin dikkatini çekebilir bu renkler” dedi.

Bir veli ise “Biz geldiğimizde hava karanlık oluyor. Maalesef arabalar da bizi fark etmiyor. Çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °