Murat Bakan'dan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na: İzmir'deki Çiğli/Kaklıç Havaalanı Sivil Trafiğe Ne Zaman Açılacak

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’deki Çiğli/Kaklıç Havaalanı’nı Meclis gündemine taşıdı. Murat Bakan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, “Çiğli/Kaklıç Havaalanı sivil trafiğe açılacak mıdır? Açı

Günde 8.02.2022 14:06:18 0
Murat Bakan

Murat Bakan, İzmir'deki Çiğli/Kaklıç Havaalanı’yla ilgili Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Murat Bakan, İstanbul’daki yoğun kar yağışında insanların onlarca saat İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalmasıyla birlikte başlayan tartışmaları hatırlatarak, “İstanbul’da olanlar, İzmir’in ikinci havalimanı tartışmasını ve 12 Eylül darbesi sonrası askeri rejim tarafından el konulan, yaşadığı uzun macera sonrası sivil trafiğe açılma konusu önceki dönem İzmir milletvekillerimizden sayın Kemal Anadol tarafından defalarca TBMM gündemine taşınmasına rağmen sonuç alınamayan Çiğli/Kaklıç Havaalanı’nın akıbetini yeniden gündeme getirdi” dedi.

Murat Bakan, Kaklıç Havaalanı’nın sivil trafiğe açılmasının AKP’nin 2011 seçimlerindeki “35 İzmir 35 Proje” vaatleri içinde de yer aldığını, hatta adının ‘Vecihi Hürkuş Havalimanı’ olarak duyurduğunu belirtti. Murat Bakan, Adil Karaismailoğlu'na şu soruları yöneltti:

- “Çiğli/Kaklıç Havaalanı sivil trafiğe açılacak mıdır? Açılacak ise ne zaman açılacaktır?

- İzmir’e ikinci havalimanı kazandırılması konusunda Bakanlığınızın görüşü nedir?

- Çiğli/Kaklıç Havaalanı’nın sivil trafiğe açılması için Bakanlığınızın, Milli Savunma Bakanlığı ile bir görüşmesi olmuş mudur? Görüşme olduysa Milli Savunma Bakanlığı’nın bu konudaki görüş ve cevabı ne olmuştur?

- Kaklıç Havaalanı’nın sivil trafiğe açılması, AKP iktidarınca 2011 seçim vaadi olarak da söz verilmiş, hatta ‘Vecihi Hürkuş Havalimanı’ olarak adlandırılması planlanmıştır. Bu sözünüzü icraata dönüştürecek misiniz? Bu tarihe kadar neden somut adım atılmamıştır?

- Katıldığınız bir televizyon programında, Atatürk Havalimanı’nın milyar dolarlık pistlerinin üzerine neden hastane inşa edildiğine ilişkin soruya, “Pist aktif olsaydı yeni hava limanındaki uçuşu etkilerdi. O yüzden kapandı. Hastaneyi o pistler kullanılmasın diye yaptık” cevabını verdiniz. Buna göre; İzmir’e ikinci havalimanı kazandırılmamasının gerekçesi, Adnan Menderes Havaalanı’nın işletmesinin yap/işlet/devret modeliyle ve yolcu garantisiyle 2032 yılı sonuna kadar bir şirkete verilmiş olması mıdır?”


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °