Sinop'ta Matbaacı: Ödemelere Yetişemediğim için İş Yerimi Kapatmak Zorunda Kaldım

Sinop’ta 28 yıldır matbaa işi yapan Metin Dursun, 'Artık gücümüz yetmiyor. Ödemelere yetişemediğim için iş yerimi kapatmak zorunda kaldım' dedi.

Günde 15.02.2022 16:55:50 0
Sinop

Sinop’ta yaklaşık 28 yıldır matbaa işi yapan son 5 senedir de kendi işletmesinin sahibi olan Metin Dursun, artan maliyetleri müşteriye yansıtamadığı için işletmesini kapatma kararı aldığını açıkladı. Matbaa işletmesini kapatan Metin Dursun, şunları söyledi:

“Ortalama 28 senedir bu işin içindeyim. 5 yıldır da kendi işletmemin sahibiydim. Son dönemde çıkan e-faturalar ve artan maliyetlerden dolayı kapatmaya mecbur kaldık. Artık gücümüz yetmiyor. Ödemelere yetişemediğim için iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Bundan sonra ne olacak bakacağız. Şu an için hiçbir düşüncem yok. Ne iş yapacağım bilmiyorum. Daha emeklilik de yok. Yaşa takıldık. O yüzden bir bakalım bir şeyler yapmaya çalışacağız. Ne yapacağız bu durumda onu da bilmiyorum ama. Şu anki piyasada Allah yardımcımız olsun. Kağıt maliyetleri arttı. Elektrik, su her şey arttı. Biz bu sefer müşterimize yansıtamıyoruz bu zamları. İster istemez biz zarar etmeye başladık. Vergi borcu, o borcu, bu borcu yetişemez hale geldik artık. En son kapatmayı düşündüm. Böylesi daha hayırlıymış. Böyle yaptık.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °