Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Görevinden Alındı

Eskişehir'in Alpu ilçesinde bir ortaokulda müdürlük görevini yürüten M.K.’nın “kız öğrencileri taciz” iddiası ile tutuklanmasının ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, görevinden alındı.

Asayiş 17.02.2022 18:25:40 0
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Görevinden Alındı

Eskişehir Alpu’da, bir ortaokulda müdürlük, bir imam hatipte ise müdür vekilliği görevlerini yürütürken “kız öğrencileri taciz ettiği” iddia edilen M.K. tutuklanmıştı.

M.K.’nın evli olmasına rağmen geçmişte Sivrihisar Dümrek Ortaokul müdürü iken, 19 yaşındaki eski kız öğrencisini kaçırdığı ve ailesinin şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Dümrek’teki olay sonrası hafif disiplin cezasına çarptırılan M.K’nın., 3 Eylül 2021'de Alpu’da, birisi vekaleten de olsa iki okula yönetici olarak atandığı belirtilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, M.K.’nın hakkındaki iddialara rağmen yönetici olarak görevine devam etmesi ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Bakanlık tarafından görevlendirilen iki müfettiş usulsüz atamayı inceledi.

İncelemenin ardından, 2018 yılı Aralık ayında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hakan Cirit, merkeze alındı. Yerine ise İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman görevlendirildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, görevden alma kararını sosyal medya paylaşımı ile değerlendirdi. Çakırözer şu açıklamayı yaptı:

“Eskişehir’de öğrencilere tacizden tutuklanan okul müdürünün ardından, onu kötü siciline rağmen terfi ettiren İl Milli Eğitim Müdürü de görevden alınmış!.. Artık Milli Eğitim ve tüm kamu kurumlarında liyakatsiz, partizan, kayırmacı atamalar son bulmalı!”


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °