Gelecek Partisi’nden Bir Özgün Proje Daha!

Gelecek Partisi’nden Bir Özgün Proje Daha!

Gelecek Partisi,Kütüphaneler Haftası kapsamında 3 Nisan Pazar günü, Parti Yöneticilerinin yazmış ve yayınlamış olduğu kitaplar için imza günü etkinliği düzenliyor.

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı ile Gençlik Politikaları Başkanlığıtarafından organize edilen imza günü etkinliğinde, Gelecek Partisi yöneticileri tarafından yazılan ve yayınlanan kitaplar imzalanacak, gelecek nesillere kitap ve kitap okumanın önemi aktarılacak.

Konuya dair açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu parti aynı zamanda okuyan, yazan entelektüel bir parti. Bizler okur yazarız ve okur yazarları da çoğaltmak istiyoruz” dedi.

Özdağ, medeniyetimizin kodlarında okumanın olduğuna dikkat çekerek, “29 Mart-4 Nisan tarihleri Kütüphaneler Haftası. Bizim medeniyetimizin adı ‘hal’ medeniyeti yani ‘ilmihal’ medeniyeti. Bizim medeniyetimizin adı gözyaşı medeniyeti yani bizim medeniyetimizin adı kitap medeniyeti. Kitap mı kılıç mı? Diyerek yola çıktığımızda kılıçla fethettiğimiz yerlerde kitapla kaldık, bilgiyle kaldık ve o yerleri yurt haline getirdik, kültürümüzü medeniyete dönüştürerek kalıcı olduk. Bazı devletler ve milletler vardır: Kılıçla gelir kılıçla giderler kalıcı olmazlar. Ama bazı milletler vardır ki kılıçla geldikleri yerlerde kültürleri ile mimarileri ile mutfakları ile bindallıları, asker uğurlamaları, cenazeleri ve düğünleri ile kalıcı olurlar” diye belirtti.

“Türkiye’de yazan çok okuyan az. Okuyanları çoğaltmamız gerekiyor” diyen Özdağ, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bugünkü eğitim ortalaması lise 1 seviyesinde. Oysaki Batı dünyasında veya Rusya’da bugün bu seviye lisans hatta batıda yüksek lisans/doktora seviyelerine geldi. Rusların güzel bir sözü var derler ki; 3 nesil üniversite mezunuysa orada gelişme vardır. Baba, oğul, torun veya dede, baba, oğul. Türkiye’de de 3 kuşağı üniversiteli yapmak lazım. İnsanlarımızın, öğrencilerimizin boş zamanlarında kütüphanelere gitmeleri lazım ancak son zamanlarda dijital platformlarla beraberkütüphaneler eskisi gibi işlevsel değil. Türkiye’de kütüphaneler yeniden açılıyor fakat bu açılan kütüphanelerin cazibemerkezleri haline getirilmesi gerekiyor. Bu kütüphaneler, insanların ücretsiz olarak kahve, çay, kek alabilecekleri mekanlar haline dönüştürülmeli.

TÜM ANKARALILAR VE TÜRKİYE DAVETLİ

İşte biz Gelecek Partisi olarak Kütüphaneler Haftasında Genel Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere; Başkanlık Kurulumuz, Parti Yönetim Kurulumuz, Politika İzleme Kurulumuz, Kurucular Kurulumuz, İl Başkanlarımız, İl Yöneticilerimiz, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve yöneticilerimiz ve de üyelerimizden müteşekkil bütün teşkilatlarımıza bir duyuruda bulunduk: “Basılan ve piyasaya sürülen kitabı olan kişileri ve yazdıkları kitapları bize bildirin” dedik. Şuana kadar Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere 40’a yakın isim bildirildi ancak bu sayının 50’yi geçeceğini tahmin ediyoruz.

 Bu parti aynı zamanda okuyan, yazan entelektüel bir parti. Bizler okur yazarız ve okur yazarları da çoğaltmak istiyoruz. 3 Nisan, saat 13:30/19:30 arasında Ankara’da bir imza günü tertip edeceğiz. Bu organizasyona tüm Türkiye’den vatandaşlarımız davetli olacak. Yüzlerce kitap olacak, vatandaşlarımız hangi kitabı beğeniyorsa o kitabı, kitabın yazarına imzalatacak.

‘CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK’

Tahmin ediyorum ki; Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir parti Kütüphaneler Haftası’nda kendi yöneticilerinin yazdığı kitapları imzaya açarak imza günü tertip ediyor. Gelecek yöneticileri ‘geleceğin çocukları için’ kitaplarını imzalıyorlar. Biz, özgün bir proje üretmenin, farkındalık yaratmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kütüphaneler Haftası şimdiden kutlu olsun.”