Tarih: 11.03.2022 13:09

Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Tritikale Ürünlerine Dekar Başına 50 TL Ek Destek Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı'nın '2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'de bugün yayınlandı. Buna göre; Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre buğday, arpa, çavdar, mısır, yulaf ve tritikale ürünlerine yönelik bir defaya mahsus dekar başına 50 liralık ek girdi desteği ödenecek.

Bu yıl sertifikalı tohum destek miktarları da yeniden belirlendi. Buna göre; 2022 üretim yılı sertifikalı tohum kullanım desteği, dekara başına arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve çeltiğe 24 TL; aspire 5 TL, nohut ve kanolaya (kolza) 20 TL, susama 4 TL; kuru fasulye, mercimek ve yoncaya 30 TL, patatese 100 TL; fiğ, yem bezelyesi, korunga ve soyaya 22 TL, yer fıstığına 17 TL ödenecek. 

SERBEST TARIM DANIŞMANLARI İÇİN 52 BİN TL’LİK DANIŞMANLIK DESTEĞİ ÖDENECEK

Öte yandan, Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan serbest tarım danışmanları ile ziraat odası ve üretici örgütlerinde en fazla 5 tarım danışmanı olmak üzere istihdam edilen her bir tarım danışmanı için 52 bin TL danışmanlık desteği ödenecek. Bu ödeme de 2 eşit dilim halinde yapılacak. 

YAĞLIK AYÇİÇEĞİNDE 4 İL 7 BÖLGE DAHA DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Türkiye'de yaşanan ayçiçeği yağı sıkıntısının ardından Cumhurbaşkanlığı stratejik bir karar aldı. Bu kararla 4 il ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki ürünler listesinde yer alan Aydın-Efeler, Aydın-Köşk, Aydın-Sultanhisar, Aydın-Yenipazar, Karabük-Eskipazar, Kütahya-Domaniç ve Sivas-Hafik havzalarında yer alan ürünler güncellendi. Bu bölgelerde diğer ürünlerin yanında yağlık ayçiçeği ekimi de desteklenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —