Furkan Vakfı yürüyüşüne polisten biber gazlı coplu müdahale

Furkan Vakfı yürüyüşüne polisten biber gazlı coplu müdahale

Adana'da Furkan Vakfı destekçileri 8 tutuklu gönüllüsünün serbest bırakılması için eylem yapmak istedi. Grup, polisin biber gazlı, coplu müdahalesiyle karşılaştı. Olayla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan vakfın lideri Alparslan Kuy

Alparslan Kuytul’un basinda oldugu Adana’da Furkan Vakfi destekçileri, tutuklu 8 mensubu için yapmak istedikleri eylemde polisin sert müdahalesi ile karsilasti.

Furkan Vakfi'nin paylastigi görüntülerde eylemcilere biber gazi ve plastik mermilerle müdahale edilirken vakif sosyal medyadan paylastigi ifadelerde “Emniyete Hukuksuz Talimat Veren Bakan Istemiyoruz! Soylu’nun talimatiyla gözü dönmüs polisler Furkan Hareketi mensuplarini adeta cop yagmuruna tuttu! Muhalif Sesleri Susturan Bakan Istemiyoruz!” diye belirtti.

Furkan Vakfi'nin resmi Twitter hesabindan paylasilan görüntülerde polisin çok sayida eylemciyi copladigi anlar kameralara yansirken, #AdanaEmniyeti etiketi trendlere girdi. Emniyet yetkilileri konuyla ilgili açiklama yapmadi. Basin açiklamasi yapmak isteyen Kuytul’un 'polis tarafindan alikondugu' iddia edildi.

Konuya iliskin sosyal medya hesabindan açiklama yapan Alparslan Kuytul, 'Çildirmis gibiler, canavarlasmislar ve vahsilesmisler! Insan bu sekilde ancak bir düsmanina vurabilir' ifadelerini kullandi.