Hamile Eşini Öldüren Ali Rıza Yüzer, ‘Haksız Tahrik İndirimi’ İstemiyle Yeniden Yargılanacak

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Konya'nın Çumra ilçesinde 16 Aralık 2020'de 6 aylık hamile olan Sadife Yüzer'i öldüren ve “iyi hal indirimi” ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Ali Rıza Yüzer hakkında verilen kararı;

Asayiş 21.03.2022 18:30:32 0
Hamile Eşini Öldüren Ali Rıza Yüzer, ‘Haksız Tahrik İndirimi’ İstemiyle Yeniden Yargılanacak

Konya'nin Çumra ilçesinde Ali Riza Yüzer, Sadife Yüzer'i 'gebe oldugunu bildigi esini kasten öldürme' suçlamasiyla agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirilmis ancak ceza “iyi hal” gerekçesiyle müebbet hapis cezasina indirilmisti.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararini bozdu. Bozma kararinda, Yüzer hakkinda “iyi hal indirimi uygulanmasi gerektigi” degerlendirmesi yapildi. Yüzer hakkindaki yargilama, bozma kararinin ardindan Konya 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden baslayacak.

Sadife Yüzer'in kardesi Rifat Yildiz, sanigin agirlastirilmis müebbet cezasi ile yargilanmasini talep ettiklerini belirterek ANKA Haber Ajansi'na açiklamalarda bulundu. Yildiz sunlari söyledi:

'SÜREÇ SONUÇLANMAYINCA OLAY YENIDEN YASANIYOR GIBI HISSEDIYORUZ'

Herkes sasiriyor. 'Nasil böyle bir sey olabilir, 2 can var' diyorlar. Ailecek olay bir daha olmus gibi üzüldük. Agirlastirilmis müebbet istiyoruz. Mahkeme Baskani’na karsi tarafin avukati, 'Anne babasini dinleyin' dedi. Baskan reddetti, anne babasinin davaya yenilik katmayacagini belirterek dinlemedi. Baskana, ‘Ben bu raddeye akrabalarimin kiskirtmasindan dolayi geldim. Çocuk benden degil, namus’ dedi. Normalde attigi bu iftiradan da ceza almasi lazim. Ambulans aramis, tampon yapmis deniliyor da yara bacaginda olsa dersin ki, ‘Hakikaten gözetmemis’ ama komple gögüs bölgesine, tasma. Yani milyonda bir yasama sansi bile yok.

Annem olay olduktan sonra bir hafta sonra ablamin mezarina gitti. Kriz geçirdi, iki saat hastanede bekledik. Olay olali 15 ay oldu ama mezara gidemiyor. 'Gitsem ölürüm' diyor. Acimiz çok büyük. Üç tane yegenimiz var yurtta. Devletin velayeti sonuçlandirmasini bekliyoruz. Çok mücadele ediyoruz çok darbe aldik. Sürecin sonuçlanmamasi olay yeniden olmus, kardesim yeniden ölmüs gibi hissettiriyor' dedi. 

Ne Olmustu?

Konya'nin Çumra ilçesinde Ali Riza Yüzer, 6 aylik esi Sadife Yüzer'i 16 Aralik 2020'de öldürdü. Sanik, çocugun kendisinden olmadigini iddia etmis ve çikan tartismada Yüzer'i öldürmüstü. Yapilan DNA testinde, babasi oldugu saptanmisti. Konya 3. Agir Ceza Mahkemesi, 'gebe oldugunu bildigi esini kasten öldürme' suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan Yüzer'in olay sonrasi esine tampon yapmasini degerlendirerek, iyi hal indirimi uygulamisti. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise, Ali Riza Yüzer'in ifadesinde yer alan esinin 'Çocuklarimizdan sadece Efe senin, digerleri degil' sözlerini degerlendirerek haksiz tahrik indirimi istedi ve karari bozdu. Ali Riza Yüzer'in yargilandigi dava, yarin Konya 3. Agir Ceza Mahkemesi'nde yapilacak. 


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °