AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yargı Kararına Rağmen Melet Irmağı'ndaki Barınak Projesini Sürdürüyor

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Melet Irmağı'nın ağzına denizi doldurarak balıkçı barınağı yapma projesini sürdürüyor. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ordu Büyü

Günde 22.03.2022 17:49:52 0
AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yargı Kararına Rağmen Melet Irmağı

Ordu Çevre Dernegi (ORÇEV) Ordu Büyüksehir Belediyesi'nin sehir merkezinden Karadeniz’e dökülen Melet Irmagi’nin agzina denize doldurarak balikçi barinagi yapilmasina yönelik projesini yargiya tasimis, mahkeme 'yürütmeyi durdurma' karari vermisti. 

Bölgeye giderek inceleme yapan ORÇEV Baskani Ertugrul Gazi Gönül, avukat Haluk Türkmen ve Ordulu dogaseverler, mahkeme kararlarina karsin Ordu Büyüksehir Belediyesi'nin çalismalarina devam ettigini tespit etti. 

ANKA Haber Ajansi’na konusan ORÇEV Baskani Gönül, “Burada iki tane mahkeme karari var. Bir; su anda üzerinde bulundugumuz Melet Irmagi’nin agzi ile ilgili 2019’da açmis oldugumuz davada mahkeme, ‘yürütmeyi durdurma’ ve ‘itiraz yolu kapali’ karari verdi. Ikincisi; burada barinak yapilmasina dair açmis oldugumuz davada da ayni kararlari verdi” dedi.

Gönül, “Bunun üzerine Ordu Büyüksehir Belediye Baskani bizimle görüsmek istedi, biz de görüstük. Dedik ki ‘Bizim sizden bir talebimiz yok, sadece mahkeme kararlarina uyun ve nihai karar çikana kadar burada çalisma yapmayin.’ O da ‘Evet, yapilmayacak. Su anda da durdurduk’ dedi” diye konustu.

Incelemeler sonucunda is makinelerinin çalismalarina ara vermedigini gördüklerini ifade eden Gönül, “Ama görüyoruz ki çalisma hala devam ediyor. Iki mahkeme karari var. Bunun devaminda ise yeni bir proje var, buradan Turna Suyu’na kadar. Orada da dava açtik. Ayin 25’inde (25 Mart) bir dava var. Kisacasi Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin Ordu’nun bütün sahillerinde doldurma projeleri var. Biz de dava açmak zorunda kaliyoruz” degerlendirmesini yapti.

Avukat Haluk Türkmen ise “Biz, burada açtigimiz dava sonrasinda yürütmeyi durdurma karari aldik. Dolasiyla burada faaliyetin durdurulmasi gerektigi ifade edilmis olmasina ve bu konuyu da belediye baskanina bizzat anlatmis ve yazili olarak da sunmus olmamiza ragmen hala balikçi barinagi ile ilgili çalisma devam ediyor” dedi.

Hukuki olarak mücadele verdiklerini söyleyen Türkmen, “Ancak hukuk tanimaz bir yönetimle karsi karsiyayiz ne yazik ki. Savciliga suç duyurusunda da bulunduk. Henüz bir adim atilmis degil. Ordu’nun gelecegini karartmayalim istiyoruz. Tüm çabamiz bu” diye konustu.

Balikçi barinagina karsi olmadiklarinin da altini çizen Türkmen, “Biz, yerinin yanlis oldugunu ifade etmeye çalisiyoruz. Çünkü Melet’in agzinda böyle bir seyin yapilmis olmasi Melet Irmagi’nin önünü kapatmak anlamina geliyor” degerlendirmesini yapti.


Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °
Perşembe 30.7 ° / 19 °