Koronavirüste yeni dalga endişesi: 2-3 hafta sonra Türkiye'de!

Koronavirüsle mücadele sürerken Avrupa'dan gelen yeni haberler endişe yarattı. Avrupa, Omicron'un alt varyantı olan BA.2 dalgasını yaşarken, yeni dalganın Nisan ayında Türkiye gelmesinden korkuluyor.

Sağlık 23.03.2022 14:19:04 0
Koronavirüste yeni dalga endişesi: 2-3 hafta sonra Türkiye

Koronavirüste yeni dalga alarmi yasaniyor. Avrupa'da görülen ve hizla yayilan Omicron’un alt varyanti olan BA.2, korkuttu. Uzmanlar bu yeni dalganin 2-3 hafta sonra Türkiye’ye ulasmasindan korkuyor.

Türkiye'de 5 hafta içinde koronavirüste aktif vaka sayilari 800 binlerden 260 binlere kadar geriledi, vefat sayilari da azalma egilimi hakim. Hastanelere basvuru orani da düstü.

 

5 AY SONRA ILK!

Ankara ve Istanbul basta olmak üzere büyüksehirlerdeki vakalarda yüzde 50’ye yakin azalma yasandi. Testlerin pozitif çikma orani da 4-5 ay sonra ilk kez yüzde 5’e geriledi. Uzmanlar “Agustos ayindan sonra ilk kez günlük can kaybi 100’ün altina indi” dedi.

KORONAVIRÜSTE YENI DALGA

Türkiye’deki bu verilere karsin, Avrupa’da baslayan yeni dalga yakindan takip ediliyor. Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; Avrupa’daki yeni dalganin nisan ayinda Türkiye’ye ulasacagi ve vaka artislarinin bu tarihten itibaren görülebilecegi tahmin ediliyor.

HATIRLATMA DOZU ÖNEMLI

Yeni varyantin Omicron’dan farkli bir sonuç dogurmadigi ve hatirlatma dozlarini yaptiranlarin endise etmesine gerek olmadigi belirtiliyor. Uzmanlar, önümüzdeki iki haftanin kritik oldugunu dile getiriyor.

TÜRKIYE'DE ASILANMA SAYILARI

Türkiye’deki günlük asi sayilari neredeyse durma noktasina geldi. Tüm uyarilara ragmen asi olanlarin sayisi hafta içi 40-50 bin, hafta sonu ise 9-10 bine kadar düstü. Türkiye’de hâlen hiç asi olmamis 18 yas üstü 4 milyon 200 bin, hatirlatma dozlarini yaptirmayan 25 milyondan fazla kisi bulunuyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °