İstanbul'da Silah Kaçakçılarına Operasyon: 266 Tabanca Ele Geçirildi

İstanbul’da silah kaçakçılarına yönelik yürütülen operasyonlarda, sevkiyat sırasında 266 tabanca ve silah malzemeleri ele geçirildi. Operasyonlarda 4 kişi de gözaltına alındı.

Asayiş 25.03.2022 14:19:46 0
İstanbul

Istanbul Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kent genelinde silah kaçakçilarina yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Il genelinde silah ticareti yapan bir sebekeye yönelik yapilan fiziki takip sonucunda 22 Mart’ta Ümraniye’de silah sevkiyati yapilacagi bilgisine ulasan polis, operasyon düzenledi. 

Polis ekiplerince belirlenen güzergahta V.F.Ö., S.K., Ö.A. ve M.I. isimli 4 silah kaçakçisi, sevkiyat sirasinda suçüstü yakalandi. Gözaltina alinan süphelilerin araçlarinda, ikametlerinde ve belirlenen silah depolarinda yapilan aramalarda 266 tabanca, 1 kuru sikidan bozma tabanca, bu silahlara ait 39 fisek, 50 sarjör, 393 tabanca namlusu, 50’si kuru siki olmak üzere 75 tabanca gövdesi, 75 sürgü ve 145 bin lira para ele geçirildi.

Bu arada, operasyonun, ele geçirilen orijinal silah sayisi bakimindan ülke tarihinin en büyük operasyonlarindan biri olarak kayda geçtigi belirtildi. Süpheliler, '6136 sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Kanun'a muhalefet' suçundan dün Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edildi. M.I., adli kontrol hükümleri uyarinca saliverilirken, V.F.Ö., S.K. ve Ö.A. ise çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, sevkiyat yapmaya çalisan silah kaçakçilarina yönelik düzenlenen operasyon polis kamerasina yansirken, ele geçirilenler Istanbul Emniyet Müdürlügü'nün Vatan Yerleskesi'nde sergilendi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °