Pazarda ‘Zamlar Geri Alınsın’ Eylemi: Ses Çıkarmasak, Sokağa İnmesek Bu Zamlar Artarak Devam Edecek

Artan hayat pahalılığını ve zamları protesto eden bir grup vatandaş, Mecidiyeköy’de kurulan halk pazarında “Zamlar geri alınsın” broşürleri dağıttı, vatandaşı zamlara karşı ses çıkarmaya davet etti. Grup adına konuşan Rüstem

Günde 27.03.2022 20:47:27 0
Pazarda ‘Zamlar Geri Alınsın’ Eylemi: Ses Çıkarmasak, Sokağa İnmesek Bu Zamlar Artarak Devam Edecek

Istanbul Mecidiyeköy’de zamlara karsi bir araya gelen vatandaslar, kurulan halk pazarinda, “Zamlar geri alinsin” brosürleri dagitarak pahaliligi protesto etti. Eylemcilerden Rüstem Karakas, her hafta farkli semtlerde kurulan halk pazarlarinda vatandasi bilgilendirmek ve zamlarin geri alinmasi için eylem yaptiklarini söyledi.  

Brosür dagitildigi esnada grup adina vatandasa seslenen Rüstem Karakas, söyle konustu:

“TEPKI VERMEZSEK, ARTARAK DEVAM EDECEK: Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlariyla karsi karsiyayiz. Bu zamlara karsi ses çikarmazsak, bu zamlara karsi sokaga inmezsek, bu zamlara karsi tepki vermezsek, bu zamlari kaniksarsak bu zamlar artarak devam edecek. Olan, dar gelirlilere, olan geçinemeyenlere olacak. Ama yandas sirketler zamlardan sonra karlarina kar katacak. Bütün halkimizi zamlara karsi birlikte mücadele etmeye, hükümete sesimizi göndermeye çagiriyoruz. 

SAYIN CUMHURBASKANINA SESLENIYORUZ: eger halktan yanaysan, eger halkini seviyorsan, eger bu halk için bir sey yapmak istiyorsan 5’li çeteye, büyük sermayedarlara aktardigin kaynaklari halk için harca. Bu zamlari durdurmak, bu zamlari geri almak için haydi yetkini kullan. 

ÜRETIM EKONOMISI YERINE BETON EKONOMISI KURDULAR: Nebati diyor ki, ‘bu zamlarin sorumlusu büyük marketler, kendini bilmez esnaf, kendini bilmez bazi sermayedarlardir. Oysa biz biliyoruz ki bu zamlarin sorumlusu hükümetin 20 yildir sürdürdügü yanlis ekonomi politikalaridir. Üretim ekonomisini kaldirdilar, Cumhuriyet’in halk için kurulmus olan bütün fabrikalarini kapattilar ya da özellestirdiler. Yandaslara peskes çektiler. Üretim ekonomisi yerine beton ekonomisi kurdular. Bundan dolayi üretemedigimiz için zam üstüne zam yapiyorlar. Buna karsi ses verelim. Halkimizin bir kisminin yaptigi gibi teslim olmayalim. Zamlara karsi mücadele edelim. 

Eylem yapan grup hem pazarda alisveris yapan vatandastan hem de pazarci esnafi tarafindan alkislarla destek gördü. Zam protestosu sirasinda, ‘biçak kemige dayandi, zamlar geri alinsin, yeter artik, yönetemiyorlarsa gitmelerini istiyoruz’ sesleri yükseldi. Öte yandan 70 yaslarindaki bir kadin, “Bu kadar yalan söylemeyin” diyerek gruba tepki gösterdi. Brosür dagitildigi esnada pazar haberi yapmak için orada bulunan özel bir televizyon kanalinin kamerasini gören eylemciler, “Bizi çekmiyorlar. Pazara karsi ses yükseltenlerin sesini göstermiyorlar. Ama iktidarin sesini göstermek için ellerinden geleni yapiyorlar. Ayni kamera zamlara karsi ses çikartan halkin sesini de göster” dedi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °