Yıldırım Kaya ‘Harem-Selamlık’ Oturma Talimatı Veren Okul Müdürünün Göreve İade Edildiğini Açıkladı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatını verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın göreve iade edildiğini söyled

Günde 29.03.2022 16:30:00 0
Yıldırım Kaya ‘Harem-Selamlık’ Oturma Talimatı Veren Okul Müdürünün Göreve İade Edildiğini Açıkladı

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın geçtiğimiz hafta öğretmenlere resmi yazı göndererek kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatını vermişti. Okul müdürü Akın’ın talimatı kamuoyuna yansıması üzerine birçok kesimden tepki gelmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım Kaya, “Duydum ki bugün görevine iade edilmiş. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soruyorum. Ben Milli Eğitim Bakanlığı’nı Mahmut Özer değil, tarikatla, cemaatleri sendikalar yönetiyor dediğimde ‘Hayır Yıldırım bey ben yönetiyorum’ diyordu. Söyle bakalım kim yönetiyormuş? Sen idare ediyorsan görevden alınan bu müdürü neden iade ettin? Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı. Anayasaya aykırı yazılı talimat veren biri okul müdürlüğü yapamaz. Eğitim Bir-Sen istedi diye mi bunu yaptı?

Eğitim Bir-Sen size de çağrımdır. Bu ülkede sendikacılık yapacaksanız atanmayan öğretmenlere bakın. Öğretmenlik Meslek Kanunu sizin istediğinizin dışında çıktığında ayağa kalksaydınız. Hiç kimse unutmasın bu ülkede laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim mutlaka hayat bulacaktır. Bu işin peşini bırakmayacağım Mahmut Özer.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °