Gelecek Partisi Pursaklar Gençlik Kolu Başkanına yumruklu saldırı: Hayatımdan endişe ediyorum

Gelecek Partisi Pursaklar Gençlik Kolu Başkanı Yunus Karakaya, partisinin ilçe binası önünde 5 kişinin saldırısına uğradı.

Asayiş 29.03.2022 18:24:00 0
Gelecek Partisi Pursaklar Gençlik Kolu Başkanına yumruklu saldırı: Hayatımdan endişe ediyorum

Ilçe Baskanligindan içeriye kaçarak kurtulan Karakaya, zanlilarin daha sonra kapilari tekmeledigini anlatti. Olayla ilgili sikâyetçi olan Karakaya, koruma talebinde bulunarak, “Hayatimdan endise ediyorum. Beni darp eden, bana hakaret eden 5 kisiden sikayetçiyim” dedi. Geçen yil kendisi de 5 kisinin saldirisina ugrayan Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, olayla ilgili yaptigi açiklamada, “Içisleri Bakani Soylu'yu, Adalet Bakani Bozdag'i göreve çagiriyorum. Bu saldirilar ayni merkezden yaptiriliyor.  Geregini yapmalilar. Siddet kötüdür. Buna dur deyin” ifadelerini kullandi.

“Ilçe baskanligina kaçtim”

Ugradigi saldiriya iliskin Pursaklar Sehit Salih Eroglu Polis Merkezine giderek sikayetçi olan Karakaya, ifadesinde basindan geçenleri söyle anlatti:

“28 Mart günü saat 17.10 siralarinda Merkez Mahallesi Sarmasik sokak adresinin önünde yolda yürürken tanimadigim bir sahis arkamdan eli ile sirtimdan tuttu ve beni çekti. Bir yandan da bana hitaben ‘Ülkü Ocaklarini yikamayacaksiniz’ dedi. Bu sirada Ilçe Baskanliginda bulunan Elif Cankara ve Leman Tas kapinin önüne çikti ve ‘Çocugu birak ne yapiyorsunuz’ diyerek bagirdi. Beni tutan sahis bu sirada gögsüme yumruk atti. Yaninda 4 erkek sahis daha vardi. Ben hemen oradan ayrildim ve ilçe Baskanligina kaçtim. Elif ve Leman da benimle birlikte içeri girdi ve kapiyi kilitledik.

“Milliyetçi Hareket Partisini yikamayacaksiniz”

Aralarinda bulunan ismini bilmedigim uzun boylu sahis oradan kaçmaya basladi. Bu sahis olay yerindeyken eli sanki silah çikaracakmis sürekli belinde duruyordu ancak çikarmadi. Kaçtigi sirada da ‘Milliyetçi Hareket Partisini yikamayacaksiniz, sizi burada yasatmayacagiz, sizi burada barindirmayacagiz’ diyerek tehdit etti. Bu sirada diger 4 sahis Ilçe Baskanligimizin kapisini tekmelemeye basladi. Kapi kolundan tutarak açmaya çalistilar. Bu eylemleri sirasinda da ‘Vatan haini p.. partisi, … çocuklari diyerek hakaret ettiler. Bu kisilerin ikisinin yüzünde pandemi maskesi vardi.

“Hayatimdan endise ediyorum”

Ben daha sonra 112’yi aradim ve polisi ariyorum diyerek bagirdim. Sahislar da oradan uzaklasti. Karsi binanin ön kaldirimina dogru gittiler. Burada bir süre beklediler ve beklerken yerlere tükürdüler. 8-10 dakika sonra da oradan ayrildilar. Biz polis gelince kapinin kilidini açtik. Daha sonra polis merkezine geldik. Sahislar toplam 5 kisiydi. Hepsi erkekti. Olayin sokundan eskal veremiyorum. Beni darp eden, sirtimdan çeken sahisti. Digerleri tehdit ve hakaret etti. Bu sahislarla ilgili koruma talebim vardir. Ayrica uzaklastirma talep ediyorum. Hayatimdan endise ediyorum. Beni darp eden, bana hakaret eden 5 kisiden sikâyetçiyim”

“Kendisini Ali ismiyle tanitti”

Karakaya ile birlikte ilçe binasinda bulunan Leman Tas da polis merkezinde ifade vererek, yasananlari anlatti. Saldirganlarin, Karakaya gelmeden bir saat kadar önce ilçe binasina geldiklerini ve Karakaya’yi sorduklarini belirten Tas, sunlari anlatti:

Ben Gelecek Partisi Pursaklar Ilçe Baskanliginda Insan Haklari Baskanligi görevini yürütmekteyim. 28 Mart günü saat 16.00 siralarinda sekreterimiz Elif Cankara ile birlikte Ilçe Baskanligi önündeyken ismini sonradan ögrendigim Vedat Biçer isimli sahis yaninda 4 erkek ile birlikte geldi. ‘Yunus Karakaya ile görüsmek istiyoruz, arkadaslariyiz’ dedi. Benim adim Ali dedi, soy isim de söyledi ancak hatirlayamiyorum. ‘Buyrun hosgeldiniz çay ikram edelim’ dedim ancak biz bir yemek yiyelim deyip oradan ayrildilar. Bizim karsi çaprazimizda bulunan binanin önünde beklemeye basladilar.

“Size burayi dar ederiz”

'Ayni gün saat 17.00 siralarinda Gençlik Kollari Baskanimiz Yunus binamiza dogru geldi. Biz Elif ile içerideydik. Yunus tam kapidan içeri girecekken Vedat Biçer isimli sahis Yunus’un arkasindan tuttu ve çekti. Yunus arkasini dönünce de gögsüne yumruk atti. Biz Elif ile birlikte Yunus’u tuttuk ve içeri çektik. Kapiyi kilitledik ve polisi aradik. Orada bulunan Vedat ve diger 4 sahis kapiyi tekmelediler, açmaya çalistilar. Bu sirada da ‘Sizi burada çalistirmayiz, size burayi dar ederiz a… k…” gibi tehdit ve hakaretlerde bulundular. Biz kapiyi açmadik.  Karsilik vermedik, hakaret etmedik. Yunus kimseyi darp etmedi. Sahislar biraz zaman sonra yine karsi binanin önüne gittiler ve oradan kayboldular. Sahislarda silah biçak sopa görmedim. Vedat isimli sahis biz kapiyi kilitledikten sonra elini beline atti fakat bir sey çikarmadi. Daha sonra polisler geldiler. Bu sahislar hakkinda uzaklastirma talep ediyorum. Vedat biçer ve yanindaki 4 sahistan sikayetçiyim.”

Olay kapsaminda Karakaya’ya saldiran kisilerin de karakolda ifade verdikleri ve Karakaya’nin kendilerine saldirdigini iddia ettikleri ögrenildi.

Özdag: “Bu ülkede baska parti olmayacak mi?”

Konuya iliskin bir açiklama yapan Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, sunlari söyledi:

'Içisleri Bakani Soylu'yu, Adalet Bakani Bozdag'i göreve çagiriyorum. Bu saldirilar ayni merkezden yaptiriliyor.  Geregini yapmalilar. Siddet kötüdür. Buna dur deyin. Bahçeli ülkücü camiayi bunlardan temizlemeli. Cumhurbaskani, Bahçeli bu saldirilari 'kiniyoruz' demeli. Yoksa Bahçeli de sorumlu olur. Yukaridakiler siddet dilini kullanirsa bu asagiya böyle yansiyor. Silah aliyor, darp ediyor... Baska parti olmayacak mi bu ülkede. Bu ülke 70'lerde çok çekti. 50 genç idam edildi. Hep acilar mi sunacagiz bu topluma?”

Özdag da geçen yil Subat ayinda ellerinde silah ve sopa bulunan 5 kisilik bir grubun saldirisina ugramisti. Ankara Bassavciligi da olayla ilgili dava açmisti.

 

kaynak: t24


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °