Selçuk Özdağ kadim dostu Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlattı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Uğradığı suikast sonucunda bulunduğu helikopterin düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nu Enpolitik'te Gazeteci Hakan Özen'e anlattı. Özdağ, Yazıcıoğlu'nun kol

Günde 31.03.2022 11:24:00 0
Selçuk Özdağ kadim dostu Şehit Muhsin Yazıcıoğlu

YAZICIOGLU GERÇEK BIR ALPEREN’DI


Muhsin Yazicioglu’nun yasam tarzi, söylemleri ve durusuyla gerçek bir 'Alperen' oldugunu belirten Özdag, “Siyaseti gaye olarak degil, inançlarina ve milletine hizmet etmenin bir araci olarak görürdü. Ülkülerinden ödün vermektense basini vermeye razi olacak kadar bir ilke adamiydi. Hem omurgali hem de baristirici bir dil kullanmak kolay degildir. Yazicioglu, bu iki dili nefsinde mezcetmis dava ve gönül adamlarindan biri olmayi basarmisti. “Biz hep beraber büyük Türk milletiyiz. Asla ve asla etnik köken degiliz.” ifadelerini bir hayat tarzi olarak benimsemisti Yazicioglu. Arkasindan gözyasi döken milyonlar arasinda her kesimden insanin bulunmasi bu yüzdendi. Cenazesinde ateist bir doktorun “Ben doktorum, inancim yok; fakat Muhsin Baskan inandigi için inancina saygi göstererek Allah’a dua ettim” demesi manidardi. Iste Muhsin Yazicioglu bunu basarmis biriydi” diye konustu.

YAZICIOGLU ACILAR VE ISKENCELERDEN DERS ÇIKARAN BIR SAHSIYETTI


Muhsin Yazicioglu’nun büyük acilar yasamis bir kusagin çocugu oldugunu kaydeden Özdag sözlerine söyle devam etti, “Yazicioglu, inandigi dava ugruna çile çekmis, 7.5 yilini Mamak zindanlarinda geçirmis, iskence görmüstü. Zindanlari Medrese-i Yusufiye’ye çevirmis üsüyorum siirini de orada yazmisti. Ugradigi onca haksizliga, iskenceye ragmen intikam pesinde kosmadi. Acilardan, iskencelerden dersler çikardi. Gençlere elinize silah degil kalem alin çagrisi yapti. Iste bu yüzden, herkesin dostu, arkadasi, kolayca ulasabilecegi Muhsin baskani oldu. Millet karsiti her planda cesur yüregini ortaya koyan Yazicioglu 28 Subat'ta kendisine yapilan baskilara, 'Bana bakin! Benim adim Muhsin Yazicioglu! Bana tehdit, baski sökmez. Bizim Allah'tan baska kimseden korkumuz yok. Biz milli iradeyi temsil ediyoruz ve ne olursa olsun demokrasinin arkasinda durmaya ve demokrasiyi savunmaya devam edecegiz' sözleriyle karsi çikmisti. O’nun durdugu yer millet iradesinin yaniydi. O’nun davasi, bos gurur ve hirslarin tatmini için yapilan bir kosusturmaca degil, siyasi ve beseri hayatimizi Hakk’a uydurma davasiydi. Hayalleri vardi… Bütün vatandaslarimizin, ayyildizli bayragin altinda serefle yasadigi, Basini örtenle, açanin ayni üniversitede yasaksiz, kavgasiz kardesçe yasadigi, Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni ayrimi olmadan, zengin-fakir ayricaligi görülmeden imtiyazsiz, sinifsiz, kaynasmis bir Türkiye istiyordu. Son nefesine kadar bu gayesini gerçeklestirme pesinde oldu.

YAZICIOGLU MÜTEVAZI BIR GÖNÜL ERIYDI


O adeta, Ahmet Yesevi Hazretleri'nin sekiz asir sonra yasamis bir temsilcisi gibiydi. Imani, vatanseverligi, mücadelesi, dürüstlügü ve güzel ahlâkiyla mütevazi bir gönül eriydi. Islam’in hosgörüsünü, tevhid ilkesini, kendisine rehber edinmisti. O ölümden korkmazdi. Abdürrahim Karakoç’un dizelerindeki gibi “Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir” derdi.
“Türk-Islam kültürünün bin yillik degerler manzumesini kendisinde toplamis adam gibi bir adamin ölümüne sahit olduk. Muhsin Yazicioglu, Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir” düsturunu kendine siar edinmis ve bundan bir an olsun uzaklasmamistir. 28 Subat’in ruhumuza musallat oldugu günlerde, Türkiye Iran olmayacak dogrudur ancak; Türkiye’nin Suriye yapilmasina da biz müsaade etmeyecegiz diyerek hem bugünleri önceden görmüs hem de millet iradesine vurgu yapmistir.

YAZICIOGLU DÜRÜST VE ILKELI BIR SIYASETÇIYDI


Muhsin Yazicioglu’nun demokrasiye, millet iradesine ve egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait olduguna inanan dürüst ve ilkeli bir siyasetçi oldugunu belirten Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, “Demokrasiye ve millet iradesine o kadar çok inaniyordu ki; 1995 Genel seçimleri sonrasinda sahsi ve partisi adina yapilan iktidar ortagi olma tekliflerini, Basbakanligin Merhum Necmettin Erbakan’in hakki oldugunu beyan ederek reddetmistir. Ve hiç bakanlik almadan Refah Partisi, Dogruyol Partisi koalisyonunu disaridan destekleyerek millet iradesinden yana oldugunu ortaya koymustur. Kendisini yakindan tanimis, 40 yila yakin arkadaslik yapmis, ayni idealler ugruna siyaset yapma firsati bulmus biri olarak diyorum ki; merhum Muhsin Yazicioglu kahraman bir insandi. Muhsin Baskan, sana binlerce rahmet olsun. Yazicioglu gibi siyasetçilerin çogalmasini temenni ediyorum. Geçmise, ebediyete göç etmis tüm siyasetçileri de rahmetle aniyorum” seklinde konustu.
 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °