Ankara 'Yeşilin de başkenti' olma hedefinde

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında ağaçlandırma etkinlikleri ve afet eğitimleri düzenlenmesi için Afet Gönüllüleri Hatıra Ormanı kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Güncel 1.04.2022 12:04:25 0
Ankara

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Bilim Agaci Vakfi ile Türkiye Ormancilar Dernegi arasinda agaçlandirma etkinlikleri ve afet egitimleri düzenlenmesi için Afet Gönüllüleri Hatira Ormani kurulmasi amaciyla protokol imzalandi.

Bilim Agaci Vakfi (BAV) ve Türkiye Ormancilar Dernegi (TOD) ile is birligi protokolü imzalayan Ankara Büyüksehir Belediyesi, agaçlandirma etkinlikleri basta olmak üzere özellikle gençlere yönelik doga ve afet farkindalik egitimleri verecek. Protokol kapsaminda ayrica Afet Gönüllüleri Hatira Ormani da kurulacak.

AFET BILINCI ARTIRILACAK

ABB Baskani Mansur Yavas, Bilim Agaci Vakfi Baskani Mustafa Atilla ve Türkiye Ormancilar Dernegi Baskani Ahmet Hüsrev Özkara’nin imzaladigi protokol ile Ankara’da kusaklar boyu aktarilabilecek, sürdürülebilir ve ekolojik bir yapi olusturulmasi hedefleniyor.

Hayata geçirilecek projeyle Büyüksehir Belediyesi sorumlulugundaki baraj havzalari ile kent çevresindeki kusaklama, erozyon önleme agaçlandirma alanlarinda yürütülen çalismalar çerçevesinde ve ABB’nin belirleyecegi yerlerde, TOD’un projelendirme ve teknik destegi ile hatira ormanlari kurulacak.

Ankara’nin merkez noktalarinda, Ankara kent sakinlerinin afet bilincinin artirilmasi ve doga temali parklarda bu bilincin deneyimlenmesi amaciyla ayrica çesitli rekreasyon alanlari kurulacak. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Iyilestirme Dairesi Baskanligi tarafindan BAV bursiyerlerine ve bu bursa basvuran Ankara’daki üniversite ögrencilerine doga ve afet farkindalik egitimleri verilecek.

YAVAS: “AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Baskanlik makaminda yapilan protokol imza töreninde konusan Yavas, “Afetle ilgili konuda da çalismalarimizi yapiyoruz. Yeni itfaiyecilerimizi aldik. Gönüllü egitimlerini gerçeklestirdik, sayilarini artirmak istiyoruz. Olasi bir yangin ya da Istanbul Depremi gibi büyük afetlere hazirlikli olmak istiyoruz. Iklim krizi nedeniyle hiç olmayacak afetler yasayabiliyoruz, insallah yasamayiz” dedi.

Baskan Yavas’a verdigi destekler için tesekkür eden Türkiye Ormancilar Dernegi Baskani Ahmet Hüsrev Özkara, “STK’ler ne kadar güçlü olursa kurumsal yapi ve is birligi de o kadar güçlü oluyor, duyarli yapi ve toplum yapisina dönüsebiliyor. Toplum iklim degisikligi ve etkilerini kavrayabilmis degil. Yapilan is birligi bu nedenle çok önemli” diye konustu.

Bagis kabul etmeyen bir vakif olduklarini belirten Bilim Agaci Vakfi Baskani Mustafa Atilla ise su degerlendirmelerde bulundu:

“Seçkin bireylere burs veriyoruz. Afet kaçinilmaz bir son ve afet aninda Türkiye’yi yönlendirecek bireylerin seçkin, zeki bireyler olmasi lazim ki zarari minimuma indirelim. Bilimi, sanati ve çevre bilincini de bir bütün olarak görüyoruz. Vakif olarak, yaklasik 4-5 bin adet ve 4-5 metre uzunlugunda ladin agaçlarimiz var. Bunun tamamini size bagisliyoruz.”


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °