Gelecek kalemleri kitaplarını imzaladı

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler, Kültür ve Sanat Politikaları ile Gençlik Politikaları Başkanlıklarının ortak girişimiyle Kütüphaneler Haftası'nda organize edilen Gelecek Kalemleri Kitaplarını İmzalıyor’’ adlı etki

Güncel 4.04.2022 11:35:00 0
Gelecek kalemleri kitaplarını imzaladı

Gelecek Partisi tarafindan düzenlenen ve parti mensubu 36 Yazarin kendi yazdigi kitaplariyla katilim gösterdigi Gelecek Kalemleri Kitaplarini Imzaliyor’’ adli etkinlik Ankara Grand Dora Otel'de gerçeklesti. Kütüphaneler Haftasi olmasi sebebiyle de büyük ilgi gören etkinlikle bilgi veren Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, Kütüphaneler haftasi'nda bir ilke imza attiklarini kaydetti. Özdag, “Gelecek Partisi mensubu 36 Yazar okurlarla bulusarak kitaplarini imzaladilar. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir parti yöneticileri kendilerinin yazmis oldugu kitaplarini kamuoyu ile paylasti. Ayni zamanda Yazar arkadaslarimiza yine parti mensubumuz Ressam arkadaslarimiz da katilimlariyla eslik ettiler. Türkiye'de bir farkindalik yarattigimiza inaniyorum” dedi.

ÖZDAG: KITAP VE ILMIHAL MEDENIYETININ ÇOCUKLARIYIZ

Türk milletinin Dünya'da kitap ve ilmihal medeniyetinin çocuklari olarak anildigini belirten Özdag, “Biz bunu Türk Islam Medeniyeti, Gül Medeniyeti olarak tanimliyoruz. Yüce Allah'in Kuran-i Kerim'de ilk emri “Oku” Bizler okuyacagiz, yazacagiz ve bilgiyle tanisacagiz. Bilgi kimdeyse Dünya'nin Efendisi o olur. Sadece düzenlenen kitap fuarina degil 7'den 77'ye herkese sesleniyoruz ki; “Bilgi sahibi olun, teknolojiye hakim olun ve Dünya'nin efendisi olun” diyoruz. Basta Genel Baskanimiz Sayin Ahmet Davutoglu olmak üzere katilim göstererek kitabini kamuoyu ile paylasan tüm parti mensuplarimiza, yöneticilerimize ve almis oldugu kitabini imzalatmak için etkinlige katilim gösterenlere, kalbi kitap sevgisiyle dolan tüm vatandaslarimiza sükranlarimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

DAVUTOGLU: FIKIRDEN YOKSUN SIYASET RUHUNU KAYBETMIS BEDENDIR

“Gelecek Kalemleri Kitaplarini Imzaliyor” adli etkinlikte okuyuculari ve parti üyeleri ile bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu ise konusmasinda “Fikirden yoksun siyaset ruhunu kaybetmis bir beden gibidir. Kalemden yoksun bir eylem bir müddet sonra siddete dönüstürülebilecek vicdansizliga yönelebilecek bir kaba is haline dönüsebilir. Biz bu perspektifle bu düsünce ile Türk siyasetinde ilk kez yine bir önemli bir çigir açarak Gelecek Partisi’nin yazarlarini, okuyucular ile bulusturup siyaseti de kitapla bulusturmak üzere böyle bir etkinlige imza attik. Kitap herhangi bir nesne degildir. Kitap insanoglunun var olusuyla dogrudan ilgili belki de ekmek kadar aziz, ekmek kadar gerekli bir üründür. Insanoglunu diger varliklardan ayiran temel unsur düsünebilme kabiliyeti, düsündügünü kayda geçirebilme kabiliyeti ve kaydettiklerini muhafaza edebilme kabiliyetidir. Kitap yazmak büyük bir sorumluluk, her bir kitap gelecek nesillere bir ufku bir fikri tasir ve insanoglunun medeniyetlerin yükselisi de düsüsü de dogrudan kitap ile ilgili olmustur” dedi.

Siyaseti kitapla bulusturacaklarini kaydeden Davutoglu sözlerine söyle devam etti, “Nasil kitap medeniyet ile iliskili ise devlet ile de iliskilidir. Kitaptan yoksun bir devletin, kitapla bagi kopmus bir siyasetin bir millete bir ülkeye insanlara verebilecegi hiçbir sey yoktur.  Biz Gelecek Partisi’ni kurarken her seyden önce bilgiye dayali bir siyaset için kurduk, slogana degil; bilgiye dayali bir siyaset… Afaki hamasi nutuklara degil, gerçek kelama dair bir siyaset. Elden ele dolasan salt brosürleri degil, kitaba dayali bir siyaset. Kaba eyleme, kine, öfkeye dayali bir siyaset degil; hikmete dayali bir siyaset. Onun için biz nefret tohumlari ekmeye degil, sevgi tohumlari ekmeye gelmistik Hazreti Mevlana’nin diliyle. Kitap ile devleti ve vicdan ile eylemlerimizi birlestirme çabasi içindeyiz. Kitapsiz bir ev nasipsiz bir evdir. Kitapsiz bir zihin nasipsiz bir zihindir ve kitapsiz bir siyaset akildan vicdandan kopmus bir siyasettir. Biz siyaseti kitapla bulusturmaya geliyoruz.”

Düzenlenen kitap imza günü etkinliginin ardindan toplu iftar programi gerçeklesirken bundan sonra ki süreçtede kültürel ve sosyal etkinliklerin devam edecegi kaydedildi.

Haber: Hakan ÖZEN


Salı 38.7 ° / 26.7 °
Çarşamba 38.5 ° / 26.2 °
Perşembe 39.5 ° / 27.1 °