BASİFED’den KOBİ’lere afet kriz eğitimi

BASİFED ev sahipliğinde düzenlenen ve İklim Araştırmaları Derneği'nin, TÜRKONFED ve Afet Bilinci Derneği ile beraber yürüttüğü “Dayanıklı Toplum İle El Ele Projesi” kapsamında, BASİFED Kriz Yönetimi Eğitimi yapıldı.

Güncel 6.04.2022 10:45:00 0
BASİFED’den KOBİ’lere afet kriz eğitimi

BASIFED ev sahipliginde düzenlenen ve Iklim Arastirmalari Dernegi'nin, TÜRKONFED ve Afet Bilinci Dernegi ile beraber yürüttügü “Dayanikli Toplum Ile El Ele Projesi” kapsaminda, BASIFED Kriz Yönetimi Egitimi yapildi. Kriz ve Risk Yönetimi Uzmani Erdem Ergin’in katilimi ile gerçeklestirilen çevrim içi egitimde, isletmelere kriz yönetiminde yol gösterici olmayi ve afetlere karsi dirençlerini arttirmayi hedefleyen “KOBI acil durum yönetim kiti” sunuldu. Konu ile ilgili basin bülteni ekte yer almaktadir. Degerlendirmenize sunar, iyi çalismalar dilerim. 

BASIFED’den KOBI’lere kriz egitimi

BASIFED ev sahipliginde düzenlenen ve Iklim Arastirmalari Dernegi'nin, TÜRKONFED ve Afet Bilinci Dernegi ile beraber yürüttügü “Dayanikli Toplum Ile El Ele Projesi” kapsaminda, BASIFED Kriz Yönetimi Egitimi yapildi. Kriz ve Risk Yönetimi Uzmani Erdem Ergin’in katilimi ile gerçeklestirilen çevrim içi egitimde, isletmelere kriz yönetiminde yol gösterici olmayi ve afetlere karsi dirençlerini arttirmayi hedefleyen “KOBI acil durum yönetim kiti” sunuldu.

Toplantinin açilisinda konusan BASIFED Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Ali Kasali, yakin zamanda gerçeklesen birçok önemli afette görev almis ve hem kamu hem özel kurumlarin kriz yönetimine destek olan uzmanlar eliyle KOBI’lere yönelik kolay uygulanabilir çözümler paylasmayi hedef alan bir egitim sunduklarini söyledi.

“Kurumlarda kriz senaryosu sart”

Kriz ve Risk Yönetimi Uzmani Erdem Ergin, dogal afet ve krizler aninda özel sirketlerin neler yapabilecegini tam olarak bilmediklerini belirterek, bugün çözüm önerileri sunmak istediklerini söyledi.

Kriz kavraminin belirsizlik dönemindeki karar alma sürecini ifade ettigini söyleyen Ergin, “Izmir Depremi’ni yasadiniz, depremlerde belirsizlik iki üç gün sürer, iki üç gün içinde operasyon ihtiyaci kalir, ön görülür. Pandemide ise bu dönem çok daha uzun sürdü” dedi.

Orman yanginlari da sezonun üstünde oldugunu ve farkli bir noktaya evrildigini ikinci üçüncü günde kavranabildigini belirten Ergin, “Uzmanlar elbette ki bu süreci kendileri adina daha kisaltiyor. Dolayisiyla bu belirsizlik olustuysa da öngörülebilirlik sayesinde bu süre kisaltiliyor. Öngörülebilirlik varsa ve o duruma hazirsak bu kriz dönemleri daha hizli atlatilabilir. Onun da yolu senaryoya sahip olmak gerekli” diye konustu.

“Dogal afetler artiyor, ekonomik hasar da büyüyor”

Kriz yönetiminin belirsizlik içinde dogru karar almayi gerektirdigini vurgulayan Ergin, “1980-1999 ile 2000-2019 arasinda iklim bazli afet sayilari fazlasiyla artti. Bu afetlere bagli can kaybi sayisinin afet sayisi kadar artmasa da ekonomik maliyet siddetle artiyor” diye konustu.

Ekonomik maliyete baktigimizda bu maliyeti asagi çekmenin yolunun kriz yönetiminden geçtigini söyleyen Ergin, “Mesela Izmir’in ilçelerinin deprem riski farkli. Ilçelerin bina yapisindan nüfusunun sosyo ekonomik yapisi bu riske dogrudan etki eder. Biz bu afetlerden hangilerini önceleyebiliriz ve bunu nasil senaryoya dökebiliriz bakmak durumundayiz” dedi.


Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °
Pazar 13.7 ° / 2.7 °