Selçuk Özdağ, “Saraybosna kuşatması tarihin en büyük trajedilerinden biridir”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Saraybosta kuşatmasının 30. yılı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu. Özdağ açıklamasında, “Saraybosna kuşatması ve devamında gelen Sreprenitsa katliamı Dünyanın gözü önünde

Güncel 6.04.2022 12:06:00 0
Selçuk Özdağ, “Saraybosna kuşatması tarihin en büyük trajedilerinden biridir”

Saraybosna kuşatmasının Bin 425 gün sürdüğünü 100 Binin üzerinde insanın akıl almaz bir şekilde katledilerek öldürüldüğünü ve yine binlerce insanın evlerini terketmek zorunda bırakıldığını kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Bosna Savaşı'nın acı izleri tazeliğini hala koruyor” dedi.

Günümüzde dahi yeni bulunan toplu mezarlar olduğunu kaydeden Özdağ, “Son olarak, Priyedor kenti yakınlarındaki Tomaşitsa'da bulunan yeni toplu mezarda, yıllardır eşi ve 6 oğlunu arayan Hava Tatareviç'in, Sırplar tarafından öldürülen oğullarından ikisinin cesetleri ortaya çıkarıldı. Ayrıca, toplu mezardan birarada katledilen 5 oğul ve Abdullah Hegiç adlı bir babanın trajedisi ortaya çıktı. Bununla birlikte, kirli ve acımasız soykırımın yaşandığı Bosna savaşında tecavüz edilen savaş mağduru kadınlar ise savaşın kötü anılarını hergün belleklerinde yaşıyor. Savaşın yol açtığı psikolojik travmaların üzerinden gelmeye çalışan savaş mağduru kadınlar, işsizlik ve zor hayat şartlarıyla da başa çıkmaya çalışıyor. Savaş mağduru kadınlara, savaşın ardından 'en dayanılmaz gelen şey ise tecavüzcülerin bazılarının hala yargı önüne çıkarılmaması ve serbestçe dolaşmaları. Tüm bu yaşananlar soykırım suçunun korkunç yüzünü insanlığa bir kez daha hatırlatmaktadır. Burada iki farklı kültür, medeniyet, tasavvur, bakış ve duruş açısı karşı karşıya gelmiştir. Ahlakla ahlaksızlık, erdemle erdemsizlik, adaletle zulüm karşı karşıya gelmiştir. Bu vesile ile Saraybosna'da Şehit edilen tüm Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °